Η κυβέρνηση δε διστάζει να προχωρήσει το νομοσχέδιο απαγορεύσης των διαδηλώσεων εκμεταλλευόμενη την πανδημία!

image_pdfimage_print

Την κυνικότητα και αντιδραστική της κατεύθυνση ανέδειξε για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση της ΝΔ. Την ίδια στιγμή που η χώρα και ο λαός δοκιμάζονται από την πρωτοφανών διαστάσεων πανδημία του κορωνοϊού, η κυβέρνηση, σχεδιάζει να φέρει στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση το Νομοσχέδιο για περιστολή και στην ουσία απαγόρευση των «υπαίθριων συναθροίσεων»,  διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων.

Κάνουν για άλλη μια φορά την κρίση ευκαιρία, εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία του κορωνοϊού και της αναγκαίας καραντίνας στην οποία έχει υποβληθεί η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού για να περάσουν αναίμακτα και χωρίς αντιδράσεις από το λαϊκό κίνημα, ένα Νομοσχέδιο – λαιμητόμο για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.

Το Νομοσχέδιο αυτό προβλέπει την υποχρέωση γνωστοποίησης κάθε συγκέντρωσης στις Αστυνομικές Αρχές που θα έχουν απεριόριστη δυνατότητα απαγόρευσης και διάλυσής τους, εξαρτώντας ουσιαστικά το δικαίωμα οποιασδήποτε συνάθροισης από την προέγκριση της αστυνομίας και επαναφέροντας έτσι χουντικές διατάξεις. Ταυτόχρονα, προβλέπει την υποχρέωση συγκεκριμένου προσώπου – οργανωτή να φέρει προσωπικά την ευθύνη για την οργάνωση συναθροίσεων, όντας υπεύθυνος για οποιεσδήποτε πράξεις τρίτων προσώπων.

Οι αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων απαιτούν και το αντίστοιχο νομικό και θεσμικό πλαίσιο, γι’ αυτό και επιλέγουν να ψηφίσουν ένα τόσο αντιδραστικό – αντιδημοκρατικό Νομοσχέδιο, με τον πλέον αντιδημοκρατικό και σκανδαλώδη τρόπο. Μια επιλογή που δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία, αλλά συνέχεια και κλιμάκωση της επίθεσης στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες με τις οποίες μας συστήθηκε η ΝΔ, με τις εκκενώσεις καταλήψεων, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, την φυσική καταστολή, τις συλλήψεις και την ποινικοποίηση των αγώνων.

Το Νομοσχέδιο για την περιστολή των διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Νόμο ΣΥΡΙΖΑ για την περιστολή των απεργιών (50%+1) και τον Πολυνόμο (10/19) που θεσμοθετεί την κρατική παρέμβαση στην ανεξάρτητη λειτουργία των συνδικάτων, έρχεται να βάλει ταφόπλακα στο δικαίωμα του εργατικού και ευρύτερα λαϊκού κινήματος να αγωνίζεται, να αντιστέκεται και να διεκδικεί. Γι’ αυτό και αποτελεί πρόκληση για τον λαό, τους εργαζομένους, την νεολαία και για κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό άνθρωπο. Παράλληλα, ο τρόπος και η χρονική στιγμή επιλογής ψηφισης του αναδεικνύει τον φόβο της Κυβέρνησης και του επιχειρηματικού και μιντιακού κατεστημένου απέναντι στις λαϊκές αντιδράσεις.

Αυτό το Νομοσχέδιο δεν πρέπει να περάσει! Οργάνωση και αντίσταση με κάθε τρόπο απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Η κυβέρνηση ας αναλάβει την πολιτική επιλογή κατάθεσης του νομοσχεδίου για ψήφιση, ξέροντας καλά ότι το μαζικό κίνημα θα απαντήσει σε οποιαδήποτε τέτοια απόπειρα.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

Πηγή: https://synantisi.org

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.