Η εξαθλίωση δεν συνηθίζεται – Πανεκπαιδευτική κινητοποιήση 4 Οκτώβρη 1μμ Υπ. Παιδείας

image_pdfimage_print

Για άλλη μία μία χρονιά επιτυχία θεωρεί και αυτή η κυβέρνηση να ανοίξουν απλά τα σχολεία και να γίνει αγιασμός. Για άλλη μια χρονιά οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αντί να βρίσκονται από την 1η Σεπτεμβρίου στα σχολεία τους, περίμεναν πάνω από ένα υπολογιστή για να δουν σε πιο μέρος της χώρας πρέπει να βρίσκονται σε 2 μέρες οι ή εύχονταν για την επόμενη φάση προσλήψεων.


Εμείς λέμε δεν είναι επιτυχία να γίνουν 30 χιλιάδες συμβάσεις και μάλιστα πολλές μετά τα μέσα της σχολικής χρονιάς, είναι εκκωφαντική ομολογία της κυβέρνησης ότι τα σχολεία χρειάζονται μόνιμους διορισμούς τουλάχιστον σε αυτό τον αριθμό με τις πραγματικές ανάγκες να είναι μεγαλύτερες.
Πέρα από τα λόγια και τον μικρο αριθμό προσλήψεων στην ειδική , αυτό που άφησε η κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι το προσοντολογιο.
Το προσοντολογιο στα χέρια της Κεραμέως θα είναι το εργαλείο των απολύσεων και της ανακύκλωσης της ανεργίας των αναπληρωτών , θα φέρει την ανθρωποφαγία αλλά και θα κοστίσει χιλιάδες ευρώ για όλους και όλες . Το προσοντολογιο είναι σκληρή προσωπική αξιολόγηση των αναπληρωτών. Κάτι που είναι ζητούμενο τόσο για τα σχολεία αλλά και τους μόνιμους . Το τι σημαίνει αξιολόγηση το ξέρουν καλύτερα στις χώρες που εφαρμόστηκε, με κατηγοριοποιηση, κλείσιμο και ιδιωτικοποιήσεις σχολείων και απολύσεις εκπαιδευτικών.

Δεν θα συνηθίσουμε την εξαθλίωση της ελαστικής εργασίας και της ανεργίας. Παρότι θεωρούμε προβληματικο γεγονός τις διάσπαρτες κινητοποιήσεις χωρίς σύνδεση των τελευταίων ημερών, συμμετέχουμε στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στις 4 Οκτώβρη με την λογική ότι πρέπει να ξεκινήσει ΤΩΡΑ ένας κύκλος ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ και όχι συμβολικών ΑΓΏΝΩΝ που θα βάζει στόχο την μονιμοποιηση όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία , την κατάργηση του προσοντολογιο και της αξιολόγησης, αυτα τα αιτήματα θα πρέπει να είναι το θέμα και στις επικείμενες συνελεύσεις .

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.