Η εγκληματική έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας οδήγησε στην τραγωδία της Ανατολικής Αττικής

image_pdfimage_print

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (Π.Ε.Ν.Ε.Ν.)

Η χώρα μας μετράει για άλλη μια φορά μια ανείπωτη τραγωδία η οποία εξελίχθηκε στην Ανατολική Αττική και οδήγησε σε δεκάδες νεκρούς και απανθρακωμένους ανθρώπους από την καταστροφική πυρκαγιά.

Μέχρι και αυτή την στιγμή είναι άγνωστος ο πραγματικός αριθμός σε ανθρώπινες απώλειες αφού εκφράζονταν έντονες ανησυχίες ότι ο επίσημος αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί σημαντικά.

Στις συνθήκες αυτές επιβάλλεται να κινητοποιηθούν όλες οι δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Παράλληλα για πολλοστή φορά αναδεικνύεται το μεγάλο πρόβλημα της ανεπάρκειας εναέριων και επίγειων μέσων ενάντια στην πύρινη λαίλαπα και κυρίως η έλλειψη συνολικής στρατηγικής για την πυροπροστασία της χώρας μας.

Από αυτή την σκοπιά οι ευθύνες τόσο των προηγούμενων όσο και της σημερινής κυβέρνησης ήταν και είναι πελώριες και βαρύτατες.

Η προσπάθεια πολιτικού αποπροσανατολισμού από την κυβέρνηση με την ενοχοποίηση αποκλειστικά των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν της προσφέρει το παραμικρό άλλοθι και δεν την απαλλάσσει καθόλου από τις τεράστιες ευθύνες της, αφού ενέταξε τον κρίσιμο τομέα της αντιπυρικής προστασίας στα πλαίσια των περιοριστικών πολιτικών των μνημονίων και ταυτόχρονα υποβάθμισε τις ανάγκες για την αποτελεσματική προστασία του λαού, της ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής περιουσίας που για άλλη μια φορά μετατρέπονται σε τραγικά θύματα αυτής της ανάλγητης αντιλαϊκής πολιτικής.

Το εργατικό κίνημα της χώρας μας πρέπει όχι μόνο να προστρέξει και να φανεί αλληλέγγυο με κάθε δυνατό τρόπο στα θύματα της καταστροφικής πυρκαγιάς αλλά να θέσει στους στόχους πάλης του την ανάγκη τόσο για αποτελεσματική αντιπυρική θωράκιση της χώρας μας όσο και για την αντιπλημμυρική προστασία της.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.