Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ EINAI TO ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑZOMEΝΩΝ

image_pdfimage_print

Εκδικάστηκε στις 15 Μάρτη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η δίκη των δύο συνδικαλιστών του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΑΕΕ με την Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων, Ελένης Μανουρά και Χρήστου Βαγενά.

Η δίκη έγινε μετά την σύλληψη των δύο εργαζομένων, κατά την διάρκεια πολυήμερης κατάληψης τον Νοέμβριο του 2018, έπειτα από καταγγελία “αγανακτισμένης” ασφαλισμένης και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο με κατηγορία την διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Το δικαστήριο αθώωσε τους δύο κατηγορούμενους και σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε το μεγάλο κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που υπήρξε.

Από την πρώτη στιγμή εκατοντάδες εργαζόμενοι βρέθηκαν στο πλάι των δύο συνδικαλιστών με την παρουσία τους και στο Αυτόφωρο και στην πρώτη δίκη, που δεν εκδικάστηκε τον Νοέμβρη.

Πάνω από πενήντα συνδικάτα, ομοσπονδίες και πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς έβγαλαν ψηφίσματα συμπαράστασης προς τους δύο συνδικαλιστές,

Δεκάδες συνδικαλιστές και εργαζόμενοι παραβρέθηκαν πάλι στη δίκη στις 15 Μάρτη, δηλώνοντας την αποφασιστικότητα τους να μην περάσει η ποινικοποίηση των αγώνων.

Πολλοί συνδικαλιστές είχαν έρθει, εκτός από την ΠΟΠΟΚΠ (Ομοσπονδία Ασφαλ. Ταμείων και Κοιν. Πολιτικής), κυρίως από το ΜΕΤΑ, αλλά και από τις υπόλοιπες παρατάξεις της Αριστεράς. Επίσης πολλά στελέχη πολιτικών οργανώσεων της Αριστεράς.

Η αθώωση των δύο συνδικαλιστών του ΟΑΕΕ-ΕΦΚΑ ήταν μία μικρή, αλλά σημαντική νίκη του κινήματος. Όμως δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Τα προβλήματα είναι πολλά και στον ΕΦΚΑ και συνολικά στο Κοινωνικό Κράτος, που αφήνεται να καταρρεύσει από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Επίσης πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση για την διαφύλαξη των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, που αμφισβητούνται συχνά-πυκνά.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ Εργαζομένων ΟΑΕΕ θέλει να ευχαριστήσει θερμά όσες και όσους μας συμπαραστάθηκαν σε όλες τις φάσεις αυτής της δίωξης! Ευχαριστούμε για τα πολλά ψηφίσματα, για την παρουσία όλων στα δικαστήρια και στο αυτόφωρο, για την συμμετοχή στις στάσεις εργασίας που έγιναν για τις συλλήψεις. Η αλληλεγγύη όλων ήταν συγκινητική!

Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τους δικηγόρους μας Δημ. Σαραφιανό και Μιχ. Ορφανό.

Δίνουμε πάλι υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους και θα προσπαθούμε με κάθε μέσο πάλης να προασπίσουμε τα εργατικά δικαιώματα και την αξιοπρέπεια μας!

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Ανακοίνωση της ΠΟΠΟΚΠ για την αθώωση των Ελένης Μανουρά και Χρήστου Βαγενά

Σήμερα Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε η εξ αναβολής δίκη των συναδέλφων-μελών του ΔΣ του ΠΣΕ-ΟΑΕΕ και της ΠΟΠΟΚΠ Ελένης Μανουρά και Χρήστου Βαγενά.

Όπως είναι γνωστό οι συνάδελφοι είχαν συλληφθεί και παραπεμφθεί αρχικά στο αυτόφωρο κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων του Νοεμβρίου 2018 στη Δ/νση Ανατολικής Αττικής του ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ).

Το δικαστήριο αθώωσε τους δυο συναδέλφους απαλλάσσοντάς τους από κάθε κατηγορία, ενώ κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αναδείχτηκαν η μεγάλη έλλειψη προσωπικού και τα τεράστια οργανωτικά προβλήματα του ΕΦΚΑ για την λύση των οποίων ενωμένοι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.

Ευχαριστούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους συναδέλφους από κάθε χώρο για την στήριξη και την συμπαράσταση τους όλους αυτούς τους μήνες, με αποκορύφωμα την σημερινή μαζική παρουσία τους στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.