Εργοδοτική αυθαιρεσία ιδιωτικού ομίλου γνωστής εταιρίας διαγνωστικών μονάδων

image_pdfimage_print

Μας έστειλαν και δημοσιεύουμε την παρακάτω καταγγελία, η οποία δείχνει που πρέπει να προσανατολίσει η Αριστερά το ενδιαφέρον και τη δράση της:

“Ο ιδιωτικός όμιλος Βιοϊατρική, παρά την 3μερη απεργία και αναστολή λειτουργίας που έχει οριστεί για τις ημέρες Πεμπτη 23, Παρασκ. 24 και Σαββατο 25 Μαΐου 2019 για ΟΛΑ τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, έδωσε εντολή στους εργαζομένους στο κεντρικό κατάστημα των Αμπελοκήπων να εργαστούν 8ωρο και υποχρεωτικά και μάλιστα «χωρίς όμως να φορούν την εργασιακή ενδυμασία ώστε να μην φαίνεται ότι είναι υπάλληλοι στο χώρο σε περίπτωση ελέγχου» και ότι παρανόμως θα πραγματοποιηθούν οι βάρδιες (αν και με μειωμένο προσωπικό για να «μοιάζει» ότι το διαγνωστικό κέντρο δεν λειτουργεί), εξυπηρετώντας έτσι «κρυφά» όσους «εκλεκτούς» πελάτες τύχει να έχουν αυτήν την απαίτηση (μιας και από το τηλέφωνο έχουν εντολή να ψεύδονται οι υπάλληλοι ότι το κέντρο δε λειτουργεί για να μην εκτεθεί η εταιρία). Εκτός του ότι αυτό είναι εντελώς παράνομο, πώς θα εξασφαλισθεί π.χ. κάποιος εργαζόμενος αν τύχει κάποιο ατύχημα μέσα στο χώρο εργασίας εάν είναι δηλωμένος ως εκτός εργασίας από την εργοδοσία; Τα σωματεία έδωσαν ως μόνη έγκυρη και νόμιμη λύση την επώνυμη καταγγελία επιτροπής υπαλλήλων στην επιθεώρηση εργασίας, πράγμα που φυσικά δεν είναι εφικτό στον ιδιωτικό τομέα όπου οι υπάλληλοι εργάζονται υπό τη μόνιμη απειλή της απόλυσης και της ανεργίας. Όποιος μπορεί να επέμβει ή να πάρει δημοσιότητα το ζήτημα ώστε να μην αποσιωπηθεί η αδικία και ασυδοσία των εργοδοτών που δρουν μονίμως αυθαίρετα και χωρίς ποτέ να υφίστανται συνέπειες.”

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.