Εκλογική διακήρυξη Ριζοσπαστικής Παρέμβασης Εργαζόμενων ΙΚΑ

image_pdfimage_print

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Εδώ και 3,5 χρόνια βιώνουμε την προσπάθεια υλοποίησης του ΕΦΚΑ, που μετατρέπει την Κοινωνική Ασφάλιση σε προνοιακή πολιτική επιδομάτων φτώχειας, αλλά και το εσωτερικό οργανωτικό χάος στην εργασία μας, με σοβαρές επιπτώσεις στην υπηρεσιακή και προσωπική μας ζωή.

Δυστυχώς, η νέα κυβέρνηση, πιάνοντας το νήμα από τον αντιασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου (τρίπτυχο εθνική σύνταξη-επαγγελματικά ταμεία-ιδιωτικές ασφαλιστικές, το οποίο δεν θίγεται από την πρόσφατη Απόφαση του ΣτΕ), έδειξε άμεσα τα σχέδιά της για το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης: η επικουρική ασφάλιση παραδίδεται σταδιακά στα χέρια ιδιωτών με στόχο την οριστική αποδέσμευση του κράτους και στη συνέχεια το ίδιο μοτίβο θα εφαρμοστεί στην ανταποδοτική και στο εφάπαξ. Άλλωστε, πρώτο μέλημα του υπουργού κ Βρούτση, ήταν να μην υπάρχει η λέξη «Ασφάλιση» στην ονομασία του υπουργείου του.

Επιπλέον στο κομμάτι των εργασιακών δικαιωμάτων προχώρησε σε χρόνο ρεκόρ σε μία συνολική επίθεση: υποβάθμιση Επιθεώρησης Εργασίας, κατάργηση τη ρύθμισης για το βάσιμο λόγο απόλυσης και της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων, κυβερνητικός έλεγχος των σωματείων με ηλεκτρονικό φακέλωμα συνδικάτων και συνδικαλιστών και την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Στον ΕΦΚΑ πρώτο δωράκι για τους εργαζόμενους ήταν η συνέχεια της εξαίρεσης μας από το σύστημα κινητικότητας και η συνέχεια από τη νέα διοίκηση της αυθαίρετης μισθολογικής κατάταξης των μεταταχθέντων υπαλλήλων. Και φυσικά ούτε λόγος για κατάργηση της διάταξης περί πλεονάζοντος προσωπικού στον ΕΦΚΑ στον Ν4389/2016.

Είναι πλέον αντιληπτό ότι το παρόν και το άμεσο μέλλον των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ σε ότι αφορά στις συνθήκες εργασίας δεν προδιαγράφεται ευχάριστο. Η δε συνεχής συρρίκνωση της κοινωνικής ασφάλισης προκαλεί αναπόφευκτα συρρίκνωση δομών και υπηρεσιών, δηλαδή μείωση θέσεων εργασίας και υποχρεωτική κινητικότητα υπαλλήλων.

Συνάδελφοι/ες, η νέα Διοίκηση και το υπουργείο θα συνεχίσουν την ίδια πρακτική, γιατί αυτό επιτάσσει η εφαρμογή των μνημονιακών και μεταμνημονιακών επιταγών, ιδιαίτερα αν απέναντι τους βρίσκουν περιορισμένες αντιστάσεις από εμάς και υποχωρητική στάση.

Δυστυχώς οι ηγεσίες του σωματείου και της ομοσπονδίας μας αντί να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις αναλώνονται σε συνεχείς συναντήσεις με το υπουργείο και τη διοίκηση (νέα και παλιά), στις οποίες, παρότι συναντούν απόλυτη αδιαλλαξία, συνεχίζουν να παρακαλούν για διάλογο.

Αντί να οργανώσουν δυναμικές κινητοποιήσεις απέναντι στη Διοίκηση και το εκάστοτε Υπουργείο για τα υπηρεσιακά και κλαδικα μας αιτήματα στέκονται αμήχανα και παθητικά καλλιεργώντας την απογοήτευση. Οι όποιες κινητοποιήσεις προκηρύχθηκαν, αφέθηκαν χωρίς οργάνωση και προοπτική κλιμάκωσης. Έτσι όμως τα συνδικάτα απαξιώνονται στα μάτια των εργαζομένων και τελικά καταντούν να λειτουργούν ως οργανισμός καθυπόταξης των εργαζομένων που εκπροσωπούν.

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε αυτή την στην απραξία και την παθητικότητα. Έχουμε φτάσει στα όρια της ψυχικής και σωματικής μας αντοχής. Είναι θετικό ότι αρκετοί συνάδελφοι σε υποκαταστήματα ξεπερνώντας την υποχωρητική στάση των σωματείων προέβησαν σε συμβολικές καταλήψεις των κτιρίων, συλλογική αποχή από καθήκοντα κλπ

Έτσι μόνο μπορούμε να δώσουμε λύσεις, όταν αξιοποιήσουμε την δύναμη που έχει η συλλογική μας δράση και δημιουργήσουμε πολιτικό πρόβλημα και πίεση σε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις για την ζωή και την εργασία μας. Έτσι πιέζουμε και τα σωματεία μας να δράσουν για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας.

Εμείς σας ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ υποστηρίζουμε ότι χρειαζόμαστε ένα πιο μαχητικό σωματείο, που θα συγκρούεται κάθε φορά που θα θίγονται τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ένα σωματείο που θα οργανώνει τη συλλογικότητα, την ενότητα και την αλληλεγγύη μέσα από τους αγώνες. Έτσι μόνο μπορούμε να διεκδικήσουμε ο,τι χάσαμε και να υπερασπιστούμε ο,τι έχει απομείνει.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

  • Διασφάλιση του κοινωνικού – αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Ασφάλισης με την εγγύηση του Κράτους
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον ΕΦΚΑ, κατάργηση της διάταξης περί πλεονάζοντος προσωπικό
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, αποκατάσταση των διοικητικών αυθαιρεσιών σε υπηρεσιακά ζητήματα των συναδέλφων
  • Απόσυρση των διαδικασιών «αξιολόγησης» και υποχρεωτικής κινητικότητας των υπαλλήλων
  • Αποκατάσταση των απωλειών μας και στους μισθούς-συντάξεις και στις εργασιακές συνθήκες

Στις εκλογές για αντιπροσώπους των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιου του συλλόγου μας και στην ομοσπονδία (ΠΟΣΕ ΙΚΑ) σας καλούμε να στηρίξετε και να ψηφίσετε τη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

1.ΚΑΜΠΑ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, Β’ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΥΠ/ΜΑ (ΙΚΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ)

2. ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, Β’ ΤΟΠΙΚΟ ΥΠ/ΜΑ (ΙΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ)

3.ΜΠΡΑΤΣΟΥ ΜΥΡΣΙΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΙΒ’ ΤΟΠΙΚΟ ΥΠ/ΜΑ (ΙΚΑ Ν.ΦΙΛ/ΦΕΙΑΣ)

4. ΤΣΑΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

5. ΤΥΛΙΓΑΔΑ ΕΥΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Β’ ΤΟΠΙΚΟ ΥΠ/ΜΑ (ΙΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ)

6.ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΥ ΦΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ, Ε΄ ΤΟΠΙΚΟ ΥΠ/ΜΑ (ΙΚΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ)

7.ΧΑΡΟΝΥΚΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΙΒ’ ΤΟΠΙΚΟ ΥΠ/ΜΑ (ΙΚΑ Ν.ΦΙΛ/ΦΕΙΑΣ)

8. ΧΑΣΑΠΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΝΠΔΔ

Η λύση είναι στους συλλογικούς αγώνες μας

Για ένα σωματείο ταξικό και μαχητικό

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.