Διορισμοί για ηλίθιους – Προκήρυξη παγίδα

image_pdfimage_print

Άλλη μία φορά η ηγεσία του υπουργείου παιδείας νομοθετεί μέσα στις γιορτές απούσας της εκπαιδευτικής κοινότητας . Αυτή την φορά η Κεραμεως έρχεται να ολοκληρώσει το έγκλημα Γαβρογλου. Το υπουργείο κοροϊδεύευει μιλώντας για προκήρυξη διορισμών, αφού δεν υπάρχουν στον παρόντα προϋπολογισμό αλλά κι ακόμα να υπήρχαν οι 5200 θέσεις σε όλη την γενική εκπαίδευση α/θμια και β/θμια είναι σταγόνα στον ωκεανό. Επόμενος αν οι ανύπαρκτοι διορισμοί είναι το τυρί η παγίδα είναι η ίδια προκήρυξη , που μόνο στόχο έχει την εφαρμογή του προσοντολογίου σε όλους τους αναπληρωτές.


Δεν θα κουραστούμε να λέμε ότι το προσοντολόγιο είναι ο πιο ταξικός τρόπος αξιολόγησης , ότι φέρνει τον ανθρωποφάγο ανταγωνισμό μεταξύ των αναπληρωτών και ότι ήρθε για να δικαιολογήσει χιλιάδες απολύσεις. Το μεγαλύτερο όπλο μέχρι στιγμής που είχαν οι αναπληρωτές ήταν το ενιαίο αίτημα για την μονιμοποίηση με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία . Αυτό από μόνο του έφτανε για να τους κάνει να δρουν πολλές φορές συλλογικά και να κερδίζουν επιμέρους πράγματα(που αντιστοιχούσαν σε περισσότερες θέσεις εργασίας) , όπως το άνοιγμα όλων των κενών , πιστώσεις για όλες τις αιτήσεις παράλληλης στηρίξεις, μη αποδοχή δεύτερης και τρίτης ανάθεσης, επέκταση της άδειας μητρότητας κτλ. Με την εφαρμογή του προσοντολογίου αντιθέτως δεν θα υπάρχουν συλλογικές διεκδικήσεις αφού ο καθένας και η καθεμία θα προσπαθεί ατομικά να συγκεντρώσει οσο το δυνατών περισσότερα προσόντα- μόρια πληρώνοντας τα ανάλογα τιμήματα που θα τον- την φέρουν ψηλότερα στον πίνακα, ενώ για όσους και όσες δε δουλεύουν, η ευθύνη θα είναι δική τους γιατί απλά δεν θα είναι αρκετά επιμορφωμένοι-ες και όχι του υπουργείου που δεν έκανε τους απαραίτητους διορισμούς. Επομένως γίνατε φανερό ότι το προσοντολόγιο έρχεται όχι για να φέρει μόνιμους διορισμούς αλλά για να δικαιολογήσει χιλιάδες απολύσεις και διαιωνίσει την αναπληρώση και την αδιοριστία.
Ο μόνος τρόπος να υπερασπιστούμε τις δουλειές μας και τις ζωές μας αλλά και την δημόσια εκπαίδευση είναι να ανατρέψουμε το προσοντολογιο και να απαιτήσουμε την μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Το μέσο δεν είναι προφανώς η ατομική άρνηση στην ένταξή στους νέους πίνακες αλλά ένας συλλογικός ,οργανωμένος απεργιακός αγώνας που θα έχει στόχο θα έχει μόνο την νίκη. Αυτός ο αγώνας πρέπει να βγει άμεσα, με πρωτοβουλία των πρωτοβάθμιων συλλογών και ΕΛΜΕ αφού είναι δεδομένη η άρνηση των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ να κάνουν το οτιδήποτε που θα έρχεται σε ρήξη με το υπουργείο.

Η απεργία αυτή θα πρέπει να είναι οργανωμένη από την βάση των εκπαιδευτικών με επιτροπές αγώνα και θα πρέπει να υποστηριχτεί από τα απεργιακά ταμεία των συλλόγων. Δεν χρειάζονται πολλές κραυγές και είναι αρκετό το να πούμε ότι “ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΆΘΗΜΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΟΎΜΕ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΊ ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΈΣ”

Όλοι και όλες στην συνέλευση αγώνα Δευτέρα 6/1 στο Παιδαγωγικό της Αθήνας

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.