Διαμαρτυρία στην φιέστα της COSCO

image_pdfimage_print

Πραγματοποιήθηκε στις 25/2/2020 η προκλητική φιέστα Cosco – Κυβέρνησης – Περιφέρειας – Δήμου Πειραιά η οποία αποσκοπούσε να παρουσιάσουν από κοινού την έναρξη των έργων για την επέκταση της προβλήτας στην Πειραϊκή!

Είναι τέτοιο το κατάντημα της κυβέρνησης και των Πατούλη – Μώραλη οι οποίοι προκειμένου να συστοιχηθούν με τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς της Cosco δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα αφού τυπικά εκκρεμεί ακόμη η σχετική μελέτη – πόρισμα σχετικά με τις περιβαλλοντικές συνέπειες από την εκτέλεση του έργου…

Να σημειωθεί επίσης ότι το ίδιο θέμα είναι σε εκκρεμότητα για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής. Αυτό δείχνει ότι οι τοπικές αρχές έχουν ξεδιάντροπα μετατραπεί σε κλακαδόρους της Cosco και της κυβέρνησης περιφρονώντας και κουρελιάζοντας το εθνικό – θεσμικό πλαίσιο αλλά και τις δίκαιες αντιδράσεις των κατοίκων στην περιοχή και τα αντίστοιχα όργανα που ηγούνται Πατούλης – Μώραλης.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ με διαδοχικές παρεμβάσεις Δρίτσα, Σαντορινιού, Ν.Ε Πειραιά, Τμήμα Ναυτιλίας – Μπελαβίλας χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και προβάλουν με περίσσιο φαρισαϊσμό την άρνησή τους να προσέλθουν στην φιέστα κυβέρνησης – Cosco διότι ακόμη δεν έχουν γνωστοποιηθεί οι περιβαλλοντικές συνέπειες….

Από την άλλη κάνουν γαργάρα το ξεπούλημα του λιμανιού, το τερατώδες MasterPlanτης Cosco και βέβαια αποσιωπούν ότι η σύμβαση παραχώρησης, που έφεραν οι ίδιοι και ψήφισαν από κοινού στην Βουλή ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ – ΚΙΝΑΛ, περιλαμβάνει την επέκταση της προβλήτας για νέα κρουαζιερόπλοια με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ – Περιφερειακό πρόγραμμα Αττικής!!!!

Στα πλαίσια αυτά χωρίς ίχνος ντροπής επιχείρησαν την κάθοδό τους έξω από την Cosco για να καλύψουν τις εγκληματικές τους ευθύνες για τις επαίσχυντες πολιτικές τους πράξεις, οι οποίοι ξεπούλησαν το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και αυτό της Θεσσαλονίκης και τώρα δηλώνουν τον πόνο τους για τα 10 περιφερειακά λιμάνια….

Δυστυχώς σε αυτή την δημόσια – κακόγουστη φαρσοκωμωδία στηρίχθηκαν από διάφορες κινήσεις και δυνάμεις με τους οποίους ήταν σε κοινή “συγκέντρωση – διαμαρτυρία”, γεγονός που αποδεικνύει τον ακραίο οπορτουνισμό στην προσπάθεια νομιμοποίησης και αναβάθμισης των Συριζαίων στους δρόμους.

Ανάμεσα στις δυνάμεις που συμπορεύτηκαν οι Συριζαίοι ήταν το δημοτικό σχήμα “ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Λιμάνι” καθώς και το κοινοτικό σχήμα “Ενεργοί Πολίτες Α΄ Κοινότητα – Όχι Λιμάνι στην Πειραϊκή”……

Τέλος εντύπωση προκαλεί η στάση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ που για πολλοστή φορά σιωπούν – αδρανούν για τα αντιδραστικά σχέδια Cosco – κυβέρνησης.

Παρακάτω δημοσιεύουμε το Δελτίο Τύπου της

“Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά – SOS Πειραιάς”

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25/2/2020

Με τον αγώνα μας να ματαιώσουμε

το τερατώδες περιβαλλοντικό έγκλημα Cosco –  κυβέρνησης

Μεγάλη ανταπόκριση στους πολίτες του Πειραιά είχε το κάλεσμα της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά – SOS Πειραιάς” να διαδηλώσουν ενάντια στην προκλητική και πραξικοπηματική πρωτοβουλία της Cosco, να προχωρήσει στο μπάζωμα της Πειραϊκής για την υλοποίηση του φαραωνικού της έργου για την επέκταση και την δημιουργία νέου προβλήτα στην Πειραϊκή ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ Η ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΕΓΚΡΙΣΗ-ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ, με τις ευλογίες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, της Περιφέρειας και της ΕΕ, στις 25/2/2020 στον ΟΛΠ όπου σε πανηγυρική φιέστα εγκαινιάστηκε η έναρξη του έργου-τερατουργήματος με συμμετοχή μάλιστα των Υπουργών Ναυτιλίας, Τουρισμού, του περιφερειάρχη Αττικής και του Δήμαρχου Πειραια!

Η απόφαση αυτή κουρελιάζει την ελληνική νομοθεσία, είναι βαθύτατα αντιδραστική και πραξικοπηματική, συνιστά ένα σκάνδαλο μεγατόνων και αποκαλύπτει για μια ακομη φορά την νεοαποικιακή νοοτροπία της Cosco.

” Μητσοτάκη- Τσίπρα ακούστε το καλά, το master plan της Cosco θα μείνει στα χαρτιά”, “Λιμάνι στα χέρια των εργατών, όχι της COSCO και των εφοπλιστών”, “Πάνω από τα κέρδη τους είναι η ζωή, όχι λιμάνι στην Πειραϊκή”, ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην διαδήλωση μας.

Συνεχίζουμε την μάχη κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ,  ενάντια σε ΕΕ, Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμους που υποστηρίζουν το MasterPlan της Cosco, βάζουμε μπροστά τα προβλήματα και τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και των εργαζομένων του Πειραιά και θα συνεχίσουμε τον αγώνα να μην υλοποιηθούν οι καταστροφικοί σχεδιασμοί κυβέρνησης – Cosco και των άλλων επιχειρηματικών ομίλων.

Το Συντονιστικό της

“Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά – SOS Πειραιάς”

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.