Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους ή … “ο καθένας τα κουμάντα του”;

image_pdfimage_print

Πρόσκληση σε ανοικτή ενημερωτική συνάντηση-συζήτηση

Πέμπτη 27/2/2020, 3μμ, Υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29, αίθουσα 4ου Ορόφου

 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

 

Αυτές τις ημέρες συζητείται στην Βουλή ένα ακόμη νομοθέτημα για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Ο Υπουργός Βρούτσης και η κυβέρνηση της ΝΔ βάζουν με την σειρά τους το δικό τους λιθαράκι στην μετατροπή της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης σε μια αποθήκη ατομικών κουμπαράδων.

Μια ακόμη πρωτοβουλία, πιστή στο πρότυπο που επιτάσσει η κυρίαρχη, τις τελευταίες δεκαετίες νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση, για “απελευθέρωση” του ατόμου από τις “αλυσίδες” των συλλογικοτήτων, της κοινωνίας, του κοινού καλού. Για απόλυτη παράδοση δημόσιων αγαθών, όπως είναι η κοινωνική ασφάλιση, στην αγορά.

Το νέο νομοσχέδιο, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, ενισχύει και παγιώνει αυτή την κατεύθυνση, καλλιεργώντας σε όλους του συμμετέχοντες (εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους) τις ελάχιστες προσδοκίες που τόσο έντεχνα επέβαλλε στις συνειδήσεις μας, η δεκαετής μνημονιακή δημοσιονομική “τακτοποίηση”.

 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

 

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να συναινέσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Δεν θα αφήσουμε την λήθη, την απάθεια, το “δεν βαριέσαι, βρε αδελφέ” να κυριαρχήσει και σε αυτόν τον εργασιακό χώρο. Το Υπουργείο Εργασίας δεν είναι, όπως επιθυμούν κάποιοι, απλώς ο χώρος στον οποίο διαμορφώνονται με την συμμετοχή μας τέτοια νομοθετήματα. Είναι και ο χώρος που υπηρετούν σκεπτόμενοι άνθρωποι, με κριτική σκέψη, επιστημονική γνώση, αλλά και πολιτική άποψη. Είμαστε αυτοί που πρώτοι ερχόμαστε σε επαφή και κατανοούμε τις πραγματικές στοχεύσεις αυτών των παρεμβάσεων.

 

Ας μην σιωπήσουμε!

 

Σε καλούμε την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, στις 3μμ στην αίθουσα του 4ου ορόφου της Σταδίου 29, στην ενημερωτική συνάντηση-συζήτηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τις επιπτώσεις του στην ζωή μας.

 

Θα μιλήσουν οι:

  • Βαγγέλης Κουμαριανός, Δρ. Νομικής, ερευνητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
  • Χρήστος Βαγενάς, εργαζόμενος στον ΕΦΚΑ, μέλος ΔΣ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ)

 

Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση.

Αντί-λογος

Συλλογικότητα Εργαζομένων Υπουργείου Εργασίας

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.