Για τη στάση εργασίας των εργαζόμενων στον ΕΦΚΑ την Τετάρτη 10/10/2018

image_pdfimage_print

 Γεωργία Χασάπη

Την Τετάρτη 10/10 πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας των εργαζόμενων στον ΕΦΚΑ και συγκέντρωση έξω από Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης με βασικό αίτημα την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης και την άμεση λύση σε σοβαρά προβλήματα, εργασιακά και λειτουργικά (καθαριότητα, θέρμανση, ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή κλπ), που έχουν προκύψει από τη βίαιη ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων από 1/1/2017 σε συνδυασμό και με την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου για τις συντάξεις.

Η συμμετοχή στη συγκέντρωση ήταν ικανοποιητική αν ληφθεί υπόψη ότι δεν υπήρξε ουσιαστική προετοιμασία της από τις δύο ομοσπονδίες, αλλά ούτε και προγραμματισμός για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του κλάδου, ώστε να ασκηθούν πιέσεις στη διοίκηση και το υπουργείο. Η αντίστασή μας εξαντλήθηκε σε μία χλιαρή συγκέντρωση, χωρίς δυναμισμό, συνθήματα ή διαδήλωση.

Πλέον, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι δεν αφορούν μόνο υπηρεσιακά ή κλαδικά θέματα αλλά και βασικά ζητήματα επιβίωσής. Δεν υπάρχουν περιθώρια να αφήνουμε την οποιαδήποτε αγωνιστική κινητοποίηση «στον αυτόματο».

Οι ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ καλούσαμε εδώ και καιρό τα συνδικάτα και τις ομοσπονδίες των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ να οργανώσουν και να προετοιμάσουν σωστά δυναμικές κινητοποιήσεις και θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση.

Νέο αγωνιστικό ραντεβού είναι η απεργία όλου του δημοσίου, πιθανόν και του ιδιωτικού τομέα, μέσα στο Νοέμβρη με κύριο αίτημα την αποκατάσταση των μισθών μας για αξιοπρεπή ζωή.

Μόνο συλλογικά, με δυναμικούς αγώνες μπορούμε να διεκδικήσουμε πίσω αυτά που μας πήραν, μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα…εν τέλει την αξιοπρέπεια μας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.