ΑΔΕΔΥ: Αλληλεγγύη στον Αλέξη Λιοσάτο

image_pdfimage_print

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αλληλεγγύη στον Αλέξη Λιοσάτο

Καταδικάζουμε τη φασιστική τρομοκρατία

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αλληλεγγύη της στον Αλέξη Λιοσάτο, ο οποίος, επειδή καταδίκασε με σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, το κλίμα εθνικιστικής και φασιστικής τρομοκρατίας που καλλιεργείται από ακροδεξιές οργανώσεις στην Πτολεμαΐδα, στοχοποιήθηκε απ’ αυτές, όταν, το σχόλιό του αυτό δημοσιεύτηκε, μαζί με τη φωτογραφία του, σε τοπική εφημερίδα. Ο ίδιος μάλιστα δέχτηκε απειλητικά μηνύματα κατά της ζωής του, ενώ έγιναν και βανδαλισμοί στον επαγγελματικό του χώρο.

Παράλληλα στην Πτολεμαΐδα τα εθνικιστικά, ακροδεξιά και φασιστικά μορφώματα, με πρόσχημα τη συμφωνία των Πρεσπών, έχουν εξαπολύσει κλίμα τρομοκρατίας στην πόλη, ενάντια σε όσους είναι αντίθετοι σε κάθε φασιστική και εθνικιστική δράση και αγωνίζονται για τα δικαιώματα όλων των πολιτών ανεξαρτήτως ιδεολογικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων, εθνικής και φυλετικής καταγωγής, ντόπιων, προσφύγων ή μεταναστών.

Απέναντι στις απειλές και τη φασιστική τρομοκρατία, οι οποίες εντείνονται με την ανεξέλεγκτη δράση και την ατιμωρησία των φασιστικών οργανώσεων και την ασυλία της Χρυσής Αυγής και ενισχύονται από τη μνημονιακή πολιτική της ακραίας λιτότητας και της βίαιης φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο αντιστεκόμαστε και καταδικάζουμε αυτές τις πρακτικές. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών της λιτότητας, της ανεργίας, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και των διακρίσεων.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.