Ένα σχόλιο για τις δηλώσεις Τσιόδρα

image_pdfimage_print

του Θανάση Κούρκουλα

Ο κ. Τσιόδρας προς τιμή του στις χτεσινές δηλώσεις του αναφορικά με τους Ρομα της πόλης της Λάρισας. ανέφερε πως οι Ρομά είναι ευάλωτη ομάδα και όχι απειλή. Συμφωνούμε και επαυξάνουμε.

Είναι ευάλωτη ομάδα κυρίως γιατί με ευθύνη του κράτους δεν έχουν ενταχθεί ομαλά στον κοινωνικό ιστό εκεί που ζουν και εργάζονται. Και οι πρόσφυγες των άθλιων στρατοπέδων όμως είναι ευάλωτη ομάδα με κυβερνητική ευθύνη, όπως επίσης οι φυλακισμένοι και οι φαντάροι στους στρατώνες.

Το ερώτημα είναι πώς προστατεύονται αυτοί και οι υπόλοιποι γύρω τους. Στην περίπτωση των Ρομα της Λάρισας που έχουν ήδη σπίτι, τί νόημα έχει η απομόνωση μόνο της δικής τους γειτονιάς μέσα στην ίδια πόλη που ζουν μαζί με όλους τους υπόλοιπους κατοίκους;

Δεν πρόκειται για χωριό ούτε για καταυλισμό στη μέση του πουθενά. Δεν αποτελεί αυτό το μέτρο διάκριση και διαχωρισμό;

Όσο για τους έγκλειστους πρόσφυγες, φυλακισμένους και φαντάρους που δεν μένουν σπίτι αλλά διαβιούν μαζί με εκατοντάδες και χιλιάδες άλλους, αν δεν αντιμετωπίζονται ως απειλή (όπως και οι ρομά) ποια είναι η επιστημονική σύσταση που κάνει η ομάδα του κ. Τσιόδρα; Να μείνουν μαντρωμένοι όλοι μαζί ή να αποσυμφορηθούν οι δομές ζουν συνωστισμένοι για να προστατευθούν;

Ή γι’ αυτούς ούτε καν στα λόγια δεν έχει να πει κάτι ο κύριος Τσιόδρας;

 

 

Υπογράψτε την καμπάνια.
Όχι στις πολιτικές εξόντωσης
Κλείστε τα στρατόπεδα – φυλακές!

https://www.change.org/na_kleisoun_ta_stratopeda_fylakes

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.