Ένα μικρό σχόλιο για τις δηλώσεις Τσίπρα…

image_pdfimage_print

A.Λ.

Τσίπρας χθες: Σωστά έκλεισε η κυβερνηση τα σύνορα, καθε κυβερνηση το ιδιο θα εκανε,κι εμεις το κάναμε.

Αδωνις προχθες: ο ΣΥΡΙΖΑ ειχε ριξει τον φραχτη του Εβρου, εμεις τον επεκτειναμε, ο ΣΥΡΙΖΑ ειχε ανοιξει τα συνορα και τους εβαζε ολους μεσα, εμεις τα κλεισαμε.

Καπως ετσι ο δεξιος θεωρει οτι ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι μπολσεβικοι και ψηφιζει ΝΔ κι ο αριστερος ψηφιζει ΣΥΡΙΖΑ που ειναι πιο ανθρωπινος απο την κακχχχια δεξιά.

Ετσι το δουλεμα που γινεται με τη συνεργασια και των δυο τους ειναι πιο αποτελεσματικο. Στοχος τους; οι ψηφοι και η κυβερνητικη εξουσια. Με ψεματα, χωρις αρχες, στηνοντας ψευτικα διπολα. Τα θυματα και των δυο δηλωσεων και στασεων ειναι κοινα: Οι προσφυγες και οι μεταναστ(ρι)ες που αντιμετωπιζονται αποτρεπτικα ως η μεγιστη απειλη, ως το απολυτο κακο, ως κατι πολυ χειροτερο ακομα κι απ’ αυτον τον κορωνοϊό (τουλαχιστον ο τελευταιος σιγουρα δεν ειναι μουσουλμανος – αληθεια που χαθηκε αυτος;), αλλα και οι ντοπιοι-ες εργατ(ρι)ες και φτωχοι-ες που ποτιζονται ακομα περισσοτερο με ρατσιστικο δηλητηριο απο τη Δεξια με την ευγενικη χορηγια του Τσιπρα.

Κι ο ρατσισμος δεν απελευθερωνει, σε αποβλακωνει, σε διαπαιδαγωγει να βλεπεις τον κοσμο μεσα απο τα ματια των αφεντικων σου, να εισαι υπακουος σε αυτα. Η ταξικη παλη ειναι αυτη που απελευθερωνει και ο αντιρατσισμος μπορει να ειναι αποτελεσματικος (για να απαλλαγουμε απο τη φτωχεια, τον πολεμο, την καταπιεση αλλα και απο τους απατεωνες που μας κυβερνουν και κανουν τη χλιδατη ζωη τους στις πλατες μας και δουλευοντας μας) μονο ως τμημα της.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.