Όχι στην υπερεργασία στα ασφαλιστικά ταμεία – Άμεση αντίδραση τώρα!

image_pdfimage_print

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΕΕ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Ο ΕΦΚΑ εκτός από όχημα συρρίκνωσης του δημόσιου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης και μείωσης των συντάξεων, αποτελεί και μέσο για χτύπημα στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η όλη κατάσταση διάλυσης και ανοργανωσιάς που κυριαρχεί στον ΕΦΚΑ επιβαρύνει τους ασφαλισμένους και τους συνταξιουχους και πολλαπλάσια τους εργαζόμενους. Καλούμαστε να διαχειριστούμε τις περικοπές, την έλλειψη εξυπηρέτησης, τα λάθη που έχει επιφέρει η ενοποίηση και τις αδικίες, χωρίς να τις έχουμε προκαλέσει με δική μας ευθύνη και πρωτοβουλία.

Φυσικά αυτό δεν απασχολεί την Διοίκηση και την πολιτική ηγεσία, που προσπαθώντας να λύσει το πρόβλημα των μεγάλων καθυστερήσεων στις απονομές συντάξεων, επιβαρύνει και πιέζει ασφυκτικά το προσωπικό των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Τελευταίο επεισόδιο αποτελεί τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, που ορίζει ότι με ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) συστήνονται ομάδες εργασίας στον ΕΦΚΑ, με υποχρεωτική συμμετοχή υπαλλήλων σε αυτές, όπου με κάποια επιπλέον χρήματα (τυράκι-φιλοδώρημα), μπορούν να παρέχουν απογευματινή υπερωριακή εργασία και υπερωριακή εργασία κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες!

Οι ομάδες εργασίας αυτές θα δημιουργηθούν για την επιτάχυνση του έργου πληρωμής των συντάξεων του Δημόσιου, για τις οποίες τρία χρόνια μετά την ψήφιση του Ασφαλιστικού Κατρούγκαλου (Ν. 4387/2016) δεν εκδίδονται ακόμα στις περισσότερες περιπτώσεις οριστικές συντάξεις!

Είναι η τρίτη απόπειρα που γίνεται στον ΕΦΚΑ για να εργαστεί το προσωπικό πέραν του ωραρίου και τις αργίες. Αντίστοιχες ενέργειες έχουν γίνει και στον ΟΠΕΚΑ και τον ΟΑΕΔ και σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Τους δηλώνουμε ξεκάθαρα, ότι και αυτή η απόφαση θα μείνει στα χαρτιά!

Κανένας εργαζόμενος δεν πρόκειται να εργαστεί πέραν του ωραρίου ή Σαββατοκύριακα και αργίες.

Πρέπει οι δύο ομοσπονδίες να ενεργοποιηθούν επιτέλους και να οργανώσουν την αντιπαράθεση με αυτές τις πολιτικές που διαλύουν την Κοινωνική Ασφάλιση και παραβιάζουν τα δικαιώματα μας.

Το πρόβλημα των ελλείψεων προσωπικού, του φόρτου εργασίας και του μπάχαλου που επικρατεί στον ΕΦΚΑ χτυπάει κόκκινο! Οι καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων και την εξυπηρέτηση του κοινού δεν μπορούν να λυθούν με την υπερεργασία των ήδη εξουθενωμένων εργαζομένων. Μπορεί να λυθεί μόνο με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, βελτίωση της οργάνωσης και των συνθηκών εργασίας και μηχανογράφηση που θα γίνει από την ίδια την υπηρεσία και θα βασίζεται στις προτάσεις των εργαζομένων.

Απαιτούμε άμεσα:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα Ασφαλιστικά Ταμεία

  • Κατάργηση του “παγώματος” της κινητικότητας των εργαζομένων

  • Βελτίωση των συνθηκών εργασίας

  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις

  • Κατάργηση της “αξιολόγησης”

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.