Όλοι και όλες στο δρόμο σε διαδήλωση ενάντια στο νομοσχέδιο απαγόρευσης των αγώνων, την Τρίτη 17 Μάρτη και ώρα 6.30μμ., στα Προπύλαια

image_pdfimage_print

Το νομοσχέδιο «για τις υπαίθριες συναθροίσεις» που αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα αποτελεί μια νέα πρόκληση για το λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, για κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό άνθρωπο, ξυπνώντας μαύρες μνήμες από την ιστορία με απαγορεύσεις, ιδιώνυμα, φακελώματα, διώξεις και φυλακίσεις.

Η υποχρέωση προηγούμενης γνωστοποίησης και η απεριόριστη εξουσία της αστυνομίας να απαγορεύει και να διαλύει συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, ισοδυναμούν με την θέσπιση αστυνομικής προέγκρισης για την άσκηση του δικαιώματος της συνάθροισης, επαναφέροντας χουντικές διατάξεις.

Ταυτόχρονα, το νομοσχέδιο προβλέπει την υποχρέωση συγκεκριμένου προσώπου – οργανωτή να φέρει προσωπικά την ευθύνη για την οργάνωση συναθροίσεων όντας υπεύθυνος σε αποζημιώσεις για οποιεσδήποτε πράξεις τρίτων προσώπων!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων κυβερνήσεων, επιχειρεί αντιδραστική τομή θωρακίζοντας νομικά και κλιμακώνοντας την κρατική τρομοκρατία και καταστολή, απέναντι στον «εχθρό» λαό, για να επιβάλει αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές.

Η πολιτική αυτή αποτελεί συνέχεια της όξυνσης της κρατικής καταστολής απέναντι σε εργαζόμενους, φοιτητές, μαθητές, πρόσφυγες και μετανάστες, στην οποία καλούμαστε να απαντήσουμε στο δρόμο από κοινού όλοι και όλες.

Σε αυτό το πλαίσιο, το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, οι βαριές ποινές και το ιδιώνυμο αδίκημα που προβλέπει αποτελεί αιχμή του δόρατος στη φαρέτρα του πολιτικού και νομικού οπλοστάσιο του κράτους. Αποτελεί ευθύ χτύπημα και περιστολή στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες.

Να μην περάσει το νομοσχέδιο «για τις υπαίθριες συναθροίσεις»! Να αντισταθούμε στην ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Να διαδηλώσουμε κόντρα στις απαγορεύσεις, το αντιδραστικό κλίμα, την κρατική τρομοκρατία και καταστολή!

Όλοι και όλες στο δρόμο σε διαδήλωση ενάντια στο νομοσχέδιο απαγόρευσης των αγώνων, την Τρίτη 17 Μάρτη και ώρα 6.30μμ., στα Προπύλαια

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.