Κινητοποίηση Συμβασιούχων, Παρασκευή 10 Γενάρη στις 12μ. στα Προπύλαια

Παρασκευή 10 Γενάρη στις 12.00 στα Προπύλαια διαδήλωση ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις απολύσεις, την ανακύκλωση της ανεργίας, για την ανανέωση των συμβάσεων όλων των συμβασιούχων, για μόνιμη και σταθερή εργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Εδώ και δύο μήνες οι εργαζόμενοι μέσω του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5500 άνεργους πτυχιούχους ηλικίας 22-29 σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς, βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις ενόψει της λήξης των συμβάσεών μας.

Μετά από επίμονες κινητοποιήσεις και ενώ δεν παίρναμε απάντηση από την κυβέρνηση σε σχέση με την ανανέωση των συμβάσεών μας, ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Μηταράκης μας ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να ανανεώσουν τις συμβάσεις μας. Εδώ και μήνες καλύπτουμε κενά στο δημόσιο που έχουν δημιουργήσει όλες οι κυβερνήσεις, με τη στοχευμένη υποστελέχωση και συρρίκνωσή του. Καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργαζόμαστε ισότιμα με κάθε άλλο εργαζόμενο/η στις υπηρεσίες μας. Ωστόσο η κυβέρνηση επιλέγει να απολύσει τους 3.650 εργαζόμενους του προγράμματος αφήνοντας, από τη μία τις υπηρεσίες “ξεκρέμαστες” χωρίς καμία πρόθεση για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, και από την άλλη οδηγώντας μας στην ανεργία.

Παίρνουν, εδώ και χρόνια, την πολιτική επιλογή να ανακυκλώνουν την ανεργία με τα διάφορα προγράμματα του ΟΑΕΔ, διαμορφώνουν και διευρύνουν ένα τοπίο ελαστικής εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Οι εργαζόμενοι/ες, όμως, δεν είμαστε αναλώσιμοι και ανακυκλώσιμοι. Είμαστε απαραίτητες/οι. Η λύση στην ανεργία δεν έρχεται με ολιγόμηνα προγράμματα που εναλλάσσουν τους εργαζόμενους μεταξύ τους. Η απάντηση στην ανεργία είναι η οριστική κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, η μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες/ους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Εμείς αρνούμαστε να δεχτούμε το παρόν και το μέλλον που μας φτιάχνουν. Οργανωνόμαστε και διεκδικούμε την ανανέωση των συμβάσεών μας. Ο αγώνας αυτός δεν αφορά μόνο εμάς, αλλά όσες/ους εργάζονται με ελαστικές σχέσεις, που βρίσκονται, έχουν βρεθεί ή προβλέπεται να βρεθούν σε κάποιο πρόγραμμα ανακύκλωσης της ανεργίας του ΟΑΕΔ. Αφορά κάθε εργαζόμενο/η είτε μόνιμο, είτε ΙΔΟΧ, είτε ΙΔΑΧ, είτε στον ιδιωτικό, είτε στο δημόσιο τομέα, που βλέπει τα δικαιώματά του μέρα με τη μέρα να περιστέλλονται.

Την Παρασκευή 10 Γενάρη στις 12.00 στα Προπύλαια οργανώνουμε διαδήλωση ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις απολύσεις, την ανακύκλωση της ανεργίας, για την ανανέωση των συμβάσεων όλων των συμβασιούχων, για μόνιμη και σταθερή εργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Καλούμε σωματεία, συλλόγους, ομοσπονδίες, εργατικές συλλογικότητες, συλλογικότητες ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια, φορείς σε κοινό αγώνα. Να κάνουμε τις 10 Γενάρη ένα μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού για όλες/ους τους εργαζόμενους/ες. Να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα πως δεν υποχωρούμε και θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους, γιατί ο αγώνας μας είναι δίκαιος και μας αφορά όλες/ους!

Διεκδικούμε:

-Άμεση ανανέωση-παράταση της σύμβασής μας για χρονική διάρκεια ίση με την αρχική προκήρυξη [12 μήνες] για το ήδη υφιστάμενο προσωπικό.

-Να σταματήσει η πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες/ους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Να μπει τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας! Ίση αντιμετώπιση των εργαζομένων. Ίση αμοιβή για ίση εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Ίσα δικαιώματα για τις εργαζόμενες μητέρες και τις εγκύους.

-Στελέχωση των Υπουργείων, των δημόσιων υπηρεσιών και των δήμων με μόνιμο και σταθερό προσωπικό.

-Καμία απόλυση συναδέλφου/ισσας.

-Καμία συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Καμία ιδιωτικοποίηση των δημόσιων φορέων. Καμία σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα [ΣΔΙΤ] στους δημόσιους φορείς.

-Λεφτά για τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι για τα πλεονάσματα.

Συντονιστικό Αγώνα Εργαζομένων του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ηλικίας 22-29


Ψήφισμα στήριξης του αγώνα των εργαζομένων μέσω του ειδικού προγράμματος απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5500 ανέργους πτυχιούχους ηλικίας 22-29 ετών

Εδώ και χρόνια πάγια πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης αποτελεί η ανακύκλωση της ανεργίας, μέσω διάφορων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η ελαστική εργασία δεν αφορά μόνο τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και το δημόσιο.
Ο δημόσιος τομέας και οι δήμοι στελεχώνονται όλο και περισσότερο με πρόσκαιρο εργατικό δυναμικό που καλύπτει τα αμέτρητα κενά που αφήνει η πολιτική του παγώματος των μόνιμων προσλήψεων, όπως εγκαθιδρύθηκε στο πλαίσιο των «μνημονιακών υποχρεώσεων». Οι εργαζόμενοι μέσω των διάφορων αυτών προγραμμάτων [κοινωφελών, ειδικών κλπ] προσλαμβάνονται κατά κανόνα με πολύ χαμηλές απολαβές και πολύ λιγότερα δικαιώματα σε σχέση με το μόνιμο προσωπικό, αποτελώντας τη «φθηνή» λύση στα χέρια της κάθε κυβέρνησης, που επιλέγει να δίνει λεφτά σε εξοπλισμούς και σε τράπεζες, αλλά όχι για τις ανάγκες της νεολαίας και των εργαζομένων.
Όσον αφορά στο Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5500 άνεργους πτυχιούχους ηλικίας 22-29, πρόκειται για ακόμα ένα πρόγραμμα που στόχο έχει –σύμφωνα με το ΦΕΚ- «την καταπολέμηση του brain drain και της ανεργίας». Στην πραγματικότητα με τη σύμβαση ενός έτους και στη συνέχεια την αμετάκλητη και χωρίς αποζημίωση απόλυση των εργαζομένων [ωφελούμενων κατά τον επίσημο λόγο] δε σταματάει ούτε η μετανάστευση, ούτε η ανεργία. Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο έχει κάποιους ευνοϊκότερους όρους όσον αφορά τα μισθολογικά σε σχέση με κοινωφελή προγράμματα, δεν παύει να είναι ένα «μπάλωμα» στο τεράστιο πρόβλημα της υποστελέχωσης και της συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα. Άλλωστε, η «εξυγίανση» του δημόσιου τομέα που εξαγγέλλουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις περνάει μέσα από την ιδιωτικοποίηση πλευρών του και την όλο και μεγαλύτερη απαξίωσή του, με εργαζόμενους που δουλεύουν σε κλίμα ανασφάλειας και με τον κίνδυνο της απόλυσης.


Οι εργαζόμενοι μέσω του ειδικού αυτού προγράμματος, βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και διεκδικούν την ανανέωση της σύμβασης τους για τουλάχιστον ένα έτος, στην κατεύθυνση της μονιμοποίησης, την παύση της συρρίκνωσης και υποστελέχωσης του δημόσιου τομέα, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για δημόσιο τομέα και δήμους, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες με ίσα εργασιακά δικαιώματα.
Στεκόμαστε στο πλάι των εργαζομένων μέσω του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5500 άνεργους πτυχιούχους, αλλά και σε κάθε συμβασιούχο με όποιο πρόγραμμα και αν εργάζεται, που κινδυνεύει με απόλυση. Στηρίζουμε τον αγώνα τους για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας που φέρνει η πολιτική της τωρινής [αλλά και προηγούμενων] κυβερνήσεων. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους και παλεύουμε μαζί τους.
Στις 10/01 καλείται με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Αγώνα των Εργαζόμενων του Ειδικού Προγράμματος διαδήλωση ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενάντια στην πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας, στις απολύσεις, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες/ους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Όλες/οι οι εργαζόμενες/οι, συμβασιούχοι, μόνιμοι να βρεθούν στις 10/01 στους δρόμους της Αθήνας για να μην απολυθεί κανένας/καμία συνάδελφος/ισσα. Στηρίζουμε την πανελλαδική κινητοποίηση στις 10/01 στα Προπύλαια στις 12:00 πμ με κήρυξη απεργίας για τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων.
-Άμεση ανανέωση-παράταση της σύμβασής μας για χρονική διάρκεια ίση με την αρχική προκήρυξη [12 μήνες] για το ήδη υφιστάμενο προσωπικό.
-Να σταματήσει η πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.
-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες/ους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Να μπει τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας! Ίση αντιμετώπιση των εργαζομένων. Ίση αμοιβή για ίση εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Ίσα δικαιώματα για τις εργαζόμενες μητέρες και τις εγκύους.
-Στελέχωση των Υπουργείων, των δημόσιων υπηρεσιών και των δήμων με μόνιμο και σταθερό προσωπικό.
-Καμία απόλυση συναδέλφου/ισσας.
-Καμία συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Καμία ιδιωτικοποίηση των δημόσιων φορέων. Καμία σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα [ΣΔΙΤ] στους δημόσιους φορείς.
-Λεφτά για τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι για τα πλεονάσματα.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κήρυξη 24ωρης απεργίας και στάσης εργασίας

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή, 10 του Γενάρη 2020, για τους εργαζόμενους του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ, για 5500 πτυχιούχους ηλικίας 22 – 29 ετών και διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:00πμ έως τη λήξη του ωραρίου για τις Ομοσπονδίες που έχουν εργαζόμενους σε αυτά τα προγράμματα.

▪ Αγωνιζόμαστε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους στο
Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα.

▪ Λέμε όχι στις απολύσεις και στις ελαστικές σχέσεις εργασίας

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ


Αθήνα,8-1-2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΠΟΠΚ

Συναδέλφισσες – οι

Στα πλαίσια της νέας παράστασης διαμαρτυρίας η οποία διοργανώνεται από το συντονιστικό του αγώνα εργαζομένων του ειδικού προγράμματος απασχόλησης του ΟΑΕΔ, προκηρύσσουμε ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΓΕΝΑΡΗ 2020 από τις 11:00 πμ ως τη λήξη του ωραρίου και καλούμε στη συγκέντρωση  στις 12.00 μμ στα Προπύλαια.

Οι χιλιάδες συνάδελφοί μας του ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ αλλά και εκείνοι στο υπόλοιπο Δημόσιο, με κάθε μορφή ελαστικής σχέσης εργασίας και δικαστικές αποφάσεις, με ολοένα και λιγότερα εργασιακά δικαιώματα, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δημοσίου, κινδυνεύουν το επόμενο διάστημα να βρεθούν στον δρόμο και να αντιμετωπίσουν ξανά την ανεργία και επισφάλεια, χωρίς μάλιστα να έχουν το δικαίωμα να πάρουν το πενιχρό επίδομα ανεργίας.

Απαιτούμε να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος.

Αγωνιζόμαστε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. 

Για το ΔΣ

 

Ο Πρόεδρος

  

Αντώνης Κουρούκλης

Η Γεν. Γραμματέας

Γιώτα Κίτσου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.