Φαντάροι από δεκάδες μονάδες υπογράφουν ψήφισμα για τις ασφυκτικές συνθήκες στα στρατόπεδα

image_pdfimage_print

Σύμφωνα με την κυβερνητική προπαγάνδα έχουν παρθεί όλα τα αναγκαία μέτρα καταπολέμησης της πανδημίας και από εκεί και πέρα είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης. Η κατάσταση στα στρατόπεδα της χώρας όμως θυμίζει υγειονομική βόμβα που αν “εκραγεί” οι επιπτώσεις θα είναι τεράστιες.

Σε πολλούς φαντάρους κόπηκε η άδεια ορκωμοσίας, σε άλλους οι μεταθέσεις μετά το 5μηνο στην παραμεθόριο ενώ κανένας δε μπορεί να πάρει άδεια και έξοδο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όλες οι σειρές είναι εντός στρατοπέδων, στοιβαγμένοι σε κακοσυντηρημένες εγκαταστάσεις και με ελάχιστα μέσα αυτοπροστασίας (καθαριστικά, γάντια κ.ά.). Αν συνυπολογίσει κανείς και την ψυχολογική πίεση, η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο αφόρητη.

Οι φαντάροι διαμαρτύρονται για τις ασφυκτικές και ανθυγιεινές συνθήκες που αντιμετωπίζουν, αρνούμενοι να δεχτούν τους ανεξήγητους χειρισμούς της κυβέρνησης και του υπουργείου.
Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα:
➡ αποσυμφόρησης των στρατοπέδων
➡ υγειονομικής προστασίας του προσωπικού
➡ οικονομικής στήριξης των φαντάρων.

Το ψήφισμα διακινείται με πρωτοβουλία του Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, ενώ ξεπέρασαν τους χίλιους οι Φαντάροι από 80 Μονάδες, που το υπογράφουν.

Συγκεκριμένα υπογράφουν φαντάροι από
1. ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΔΑΝ ΜΕΓΙΣΤΗΣ
2. 101 Α/Κ ΜΜΠ [νέες υπογραφές φαντάρων στις 26/03/2020]
3. 95 ΕΑΝΕΘ
4. 297 Μ/Κ ΤΕ Χίου
5. 471 ΤΥΠ
6. 88 ΤΥΓ
7. 88 ΣΔΙ
8. 96 ΛΔΒΕΘ
9. 872 Α/Κ
10. 21 ΛΜΧ
11. 21η Ταξιαρχία Κομοτηνή
12. 516 Μ/Κ ΤΠ Λαγός Έβρου
13. 228 Μ/Κ ΤΕ
14. 543 ΤΕ Κω
15. Στρατόπεδο Κανδηλάπτη Αλεξανδρούπολης
16. Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ)
17. 549 ΤΕ Σύμης
18. 649 ΤΕ Σάμου
19. 239 MK TE Σάμου
20. 511 Μ / Π ΤΠ / ΠΡΟΚ Στρατόπεδο Παράσχου (Κομοτηνή) στις 26/03 υπέγραψαν και άλλοι συνάδελφοι
21. Λόχος Διαβιβάσεων Στρατόπεδο Παράσχου
22. 502 Μ/Κ ΤΕ
23. 535 ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟ ΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ
24. 536 ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟ ΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ
25. 31 ΤΥΠ στον Κάβησο
26. 572 Μ/Κ Τάγμα Πεζικού στο στρατόπεδο “Βογιατζή”
27. ΔΣ Πετροχώρι
28. 88 Λόχος Διαβιβάσεων Στρατοπέδου Βερτσώνη, Λήμνου
29. Στρατόπεδο Μπαλανίκα Λιτόχωρο
30. 3ο ΤΕΑΣ Αεροδρόμιο Αλεξανδρείας
31. 501 Μ/Μ ΤΠ
32. 575 Τάγμα Πεζοναυτών
33. 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών
34. 725 ΤΜΧ Μενίδι
35. ΑΣΔΥΣ
36. Γ Σώμα Στρατού
37. ΚΕΤΘ Αυλώνας
38. ΚΕΠΒ Θήβας
39. 2ο Μ/Κ ΤΠ ΕΛΔΥΚ
40. Στρατόπεδο Κλεισάρη Σερρών
41. Στρατόπεδο Καραχάλιου
42. 194 ΜΠΕΠ MLRS στο Λαγκαδά
43. ΚΑΑΥ Κεραμωτής
44. 181 ΜΚ/Β HAWK
45. 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο
46. 8η Ταξιαρχία
47. Στρατόπεδο Μαυροδέντρι Κοζάνης
48. 3η Ταξιαρχία Καβύλη Έβρου
49. 724 ΤΜΧ Τοξότες Ξάνθης
50. 34η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ, Άσσηρος ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ [νέες υπογραφές φαντάρων και γονιών στις 26/03/2020]
51. Στρατόπεδο Ηλιοπούλου 211 ΕΜΑ
52. 211 Μ/Κ ΤΕ Ρόδου
53. 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο
54. 561 Μ/Κ ΤΠ στον Προβατώνα
55. 96 ΤΥΠΕΘ
56. 96 ΕΑΡΜΕΘ
57. 147 ΤΕΘ
58. 643 ΤΕ
59. 96 ΤΜΧΕΘ
60. 96 ΤΕ-ΜΕΘ
61. Ταξιαρχία Χίος
62. Στρατόπεδο Περάμου Γιάννενα [νέες υπογραφές φαντάρων και γονιών στις 26/03/2020]
63. 124 ΠΒΕ
64. Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων
65. 33 ΤΥΠ Πολύκαστρο
66. 10ο Σύνταγμα Πεζικού Σερρών
67. 239 ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΥΖΩΝΩΝ ΠΕΖΙΚΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
68. 80 ΤΥΠΕΘ
69. 308 ΠΕΒ
70. 7η Μ/Κ Ταξιαρχία Πεζικού Σαραντάπορος
71. 33 ΕΜΑ Πολύκαστρο
72. Α Στρατιά Λάρισα
73. ΙΠΒΑΞ
74. 503 ΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ ΝΕΑ ΒΥΣΣΑ ΟΡΙΣΤΙΑΔΑ
75. 29 ΛΔΒ
76. 29η Μ/Π ΤΑΞΜΠΖ
77. 486 ΤΔΒ Στρατόπεδο Ναπολίτη
78. 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία
79. 112 Πτέρυγα Μάχης Ελευσίνα
80. 871 ΑΒΕΚ

Το κείμενο υπογραφών αναφέρει:

ΑΡΚΕΤΑ!

Αρκετά παίξατε με τις ζωές μας, κόβοντας τις μεταθέσεις και τις άδειες που δικαιούμαστε!

Αρκετά παίξατε με τη νοημοσύνη μας, λέγοντάς μας να προστατέψουμε την πατρίδα από τον άοπλο “εχθρό – μετανάστη”, από τον απόκληρο αυτού του κόσμου που ψάχνει να βρει ένα νόημα στη ζωή!

Αρκετά παίξατε με τις οικογένειές μας, που μας περιμένουν με αγωνία να γυρίσουμε στο σπίτι!

Αρκετά παίξατε με τις οικονομίες μας που με κόπο μαζέψαμε και κρατήσαμε τόσο καιρό για να διεκπεραιώσουμε τη θητεία μας!
Δεν θα παίξετε και με την υγεία μας!

Αυτό που συμβαίνει είναι ανήκουστο. Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, ότι στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του COVID 19, αναστέλλεται η χορήγηση άδειας ορκωμοσίας 15 ημερών στους νεοσύλλεκτους οπλίτες θητείας, την οποία είχε ανακοινώσει προ ολίγων ημερών, στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης των στρατοπέδων. Ενώ, δηλαδή, λίγες μέρες πριν αποφάσιζαν ως μέτρα αντιμετώπισης του COVID 19 να δοθούν οι μεταθέσεις μέσα στη βδομάδα και να αυξήσουν τις ημέρες άδειας ορκωμοσίας σε 15, ξαφνικά χτες αποφάσισαν το κόψιμο αδειών και μεταθέσεων επικαλούμενοι τον ίδιο λόγο! Η οργή, η αγανάκτηση για την καταστρατήγηση των ατομικών μας δικαιωμάτων και ο φόβος για μετάδοση του ιού μέσα στα στρατόπεδα κυριαρχεί ανάμεσά μας. Το παράλογο του στρατού τον τελευταίο καιρό δεν περιορίζεται στο επίπεδο της καθημερινότητάς μας μέσα στα στρατόπεδα, αλλά επεκτείνεται σε κεντρικές αποφάσεις που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή μας. Η ανικανότητα της κυβέρνησης και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων να διαχειριστούν την κατάσταση, γίνεται καταφανής όταν αποφασίζουν να μετατρέψουν τα στρατόπεδα της Ελλάδας σε υγειονομική βόμβα τεραστίων διαστάσεων καθώς:

α) Μας έχουν στοιβάξει κυριολεκτικά τον έναν πάνω στον άλλον (αυτή τη στιγμή βρίσκονται όλες οι σειρές μέσα, αφού όσοι συμπλήρωσαν 5μηνο δεν έλαβαν την προβλεπόμενη μετάθεση), γεμίζοντας πλήρως τους θαλάμους με κρεβάτια.

β) Τα μέτρα προστασίας από τον ιό, είναι τουλάχιστον αστεία. Αν υπάρχουν αντισηπτικά και σαπούνια, αυτά δίνονται με το σταγονόμετρο. Αν έχει γίνει απολύμανση, αυτή είναι το πολύ μια. Ας μη μιλήσουμε για γάντια, μάσκες και άλλα απαραίτητα.

γ) Ενώ εμάς μας κρατούν μέσα στα στρατόπεδα, τα στελέχη μπαινοβγαίνουν συνέχεια, αποτελώντας έτσι το μεγαλύτερο κίνδυνο διάδοσης του ιού. Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή μαζί τους, τρώμε στον ίδιο χώρο, από τα ίδια σκεύη και σε ορισμένες περιπτώσεις κοιμόμαστε μαζί. Ήδη, υπάρχουν 10 γνωστά κρούσματα ανάμεσά τους!

δ) Δεν έχει γίνει κανένα τεστ για τον COVID 19 μεταξύ των φαντάρων, αλλά ούτε και των στελεχών.

Αν, στη συγκεκριμένη φάση που τα στρατόπεδα είναι φίσκα, έστω και ένας φορέας κολλήσει κάποιον φαντάρο μέσα στο στρατόπεδο, τότε θα σκάσει μια τεραστίων διαστάσεων υγειονομική βόμβα, την οποία δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί το υπάρχον διαλυμένο σύστημα υγείας των πόλεων, πόσο μάλλον αυτό της επαρχίας. Η κατάσταση το τελευταίο διάστημα είναι πολύ σοβαρή, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να κοντεύουμε να “φρικάρουμε”. Πρώτα, μας στέλνουν να πολεμήσουμε τον ¨εχθρό – μετανάστη”, τον οποίο τον κλείνουν μέσα σε κλειστά κέντρα κράτησης, με απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής εν μέσω πανδημίας. Ύστερα κάνουν ακριβώς το ίδιο σε εμάς, κάνοντας ξεκάθαρο ότι με τους μετανάστες έχουμε περισσότερα να ενώσουμε, παρά να χωρίσουμε, σε αντίθεση με τις ηγεσίες που μας διατάζουν. Τέλος, ακούγονται συνέχεια σενάρια μέσα και έξω από τα στρατόπεδα, ότι θα βγούμε στο δρόμο να επιβάλλουμε την απαγόρευση της κυκλοφορίας και την πολιτική επιστράτευσης απεργών, εργαζόμενων δηλαδή όπως οι γονείς μας και όπως ήμασταν πολλοί από εμάς πριν αποφασίσουμε να κάνουμε αυτή τη θητεία – μαρτύριο.

Τέλος, θέλουμε να θέσουμε και κάποια εύλογα ερωτήματα.
Αν μας εγκλωβίζετε μέσα στα στρατόπεδα από το Μάρτιο, κατά τη διάρκεια του Πάσχα που ο ιός θα βρίσκεται στη μεγαλύτερή του έξαρση τι θα γίνει με τις άδειες;
Όσοι απολυόμαστε το επόμενο διάστημα, τι θα γίνει με τις άδειες που μας περισσεύουν και που είστε υποχρεωμένοι να τις χορηγήσετε;

Τέλος, ποιό στρατό θα βγάλετε στο δρόμο για να επιβάλλει τις πολιτικές αυτές; Γιατί αν υπολογίζετε σε εμάς, υπολογίζετε χωρίς τον ξενοδόχο. Καμία σκέψη για χρήση του στρατού
στο εσωτερικό της χώρας σε καμία περίπτωση.
Πρέπει να ληφθούν τώρα μέτρα προστασίας μας από τον ιό.

1. Είναι απαραίτητη η αποσυμφόρηση των στρατοπέδων.
– Όσοι δικαιούνται μετάθεση να δοθεί φύλλο πορείας για τις μονάδες προορισμού τους μέσα στη βδομάδα.
– Να δοθούν οι 15 ημέρες άδειας ορκωμοσίας της νέας σειράς.
– Να δίνονται άδειες ανά 15 μέρες, μέχρι το τέλος της κρίσης, ώστε και να καλύπτονται οι υπηρεσίες και να αποσυμφορηθούν τα στρατόπεδα.

2. Είναι απαραίτητα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον ιό.
-Τεστ αμέσως μόλις κρίνεται απαραίτητο, για να γνωρίζουμε ακριβώς τα επίπεδα εξάπλωσης και να τα περιορίσουμε. Τεστ σε φαντάρους και μόνιμο προσωπικό.
– Άμεσα μέτρα μέσα στα στρατόπεδα, όπως: Συνεχής χορήγηση αντισηπτικών και σαπουνιών σε όλους τους χώρους του στρατοπέδου (θάλαμοι, μπάνια, εστιατόρια, ΚΨΜ, κυλικεία, όρχοι). Χορήγηση μασκών και γαντιών σε όλους μέσα στα στρατόπεδα. Τακτικές απολυμάνσεις (τουλάχιστον εβδομαδιαίες) σε όλους τους χώρους των στρατοπέδων και στα οχήματα.

– Κανένα καθεστώς εξαίρεσης μεταξύ φαντάρων και στελεχών ως προς τα μέτρα προστασίας.

3. Όλα τα παραπάνω να τα καλύψει το κράτος και ο στρατός.
– Τα έξοδα και ο τρόπος μεταφοράς να είναι υπό την ευθύνη του στρατού.
– Να οριστούν σημεία σε όλη την Ελλάδα που θα γίνονται τα τεστ, με έξοδα του κράτους.
– Όλα τα αντισηπτικά, σαπούνια, μάσκες, γάντια, καθαριστικά κλπ. να καλύπτονται από το στρατό και όχι από τις τσέπες μας.

Πηγή: http://pandiera.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.