ΣΕΠΕ «Η Αθηνά»: Σχετικά με τις απαράδεκτες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου σε βάρος των εκπαιδευτικών

Είναι πάγια τακτική των κυβερνώντων που θέλουν να επιβάλλουν σκληρές πολιτικές ενάντια στη δημόσια εκπαίδευση, να ενθαρρύνουν ή να ενορχηστρώνουν ένα μπαράζ συκοφαντικών και λασπερών δημοσιευμάτων-αναρτήσεων κατά των εκπαιδευτικών στα ΜΜΕ κ στα ΜΚΔ από λογής δημοσιολόγους, δημοσιογράφους, πολιτευτές, πολιτικούς και βουλευτές. Οι πρακτικές αυτές, που μέσω της συκοφαντίας επιδιώκουν τον κοινωνικό αυτοματισμό και την απαξίωση των εκπαιδευτικών από την κοινωνία για να προχωρήσουν αντιδραστικές αλλαγές στην Παιδεία, κορυφώθηκαν το τελευταίο διάστημα, στο οποίο η κυβέρνηση με το νόμο για τα ΑΕΙ τορπιλίζει το δημόσιο χαρακτήρα της Παιδείας, απαξιώνει τα πανεπιστημιακά πτυχία, πριμοδοτεί τα κολλέγια και τους εμπόρους της γνώσης, ετοιμάζει αξιολόγηση για να κατηγοριοποιήσει και να αποδομήσει τα δημόσια σχολεία, αλλά και να θέσει σε εργασιακή ομηρία χιλιάδες αναπληρωτές και μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Με ρύθμιση του πρόσφατου νομοσχεδίου, η Κυβέρνηση προέβλεψε την κατάργηση της αργίας της 30ής Ιανουαρίου και μέρες πριν ψηφιστεί – κατά παράβαση κάθε δημοκρατικού και δικονομικού κανόνα – έσπευσε να στείλει εφαρμοστικές εγκυκλίους στα σχολεία, παρά το γεγονός ότι αυτές ακολουθούν πάντα ένα νόμο και ποτέ δεν προηγούνται, πράξη λοιπόν προδήλως παράνομη που έγινε ακόμα πιο εξοργιστική από το γεγονός ότι μέσα στην ίδια μέρα εκδόθηκαν από το Υπουργείο δυο αλληλοαναιρούμενες εγκύκλιοι για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εν λόγω εργάσιμης, πλέον, ημέρας.

Ο σύλλογος Αθηνά αποδοκιμάζει τις δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, που για να επαινέσει τις εφαρμοζόμενες κυβερνητικές πολιτικές στο χώρο του Δημόσιου Σχολείου ενέπλεξε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς προσβάλλοντάς τους και δηλώνοντας για τη σχετική ρύθμιση ότι «έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Όλα τα άλλα είναι αστειότητες και προφάσεις. Η αργία είναι για τους τεμπέληδες»

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός της εμπλοκής της Εκκλησίας στα ζητήματα της Δημόσιας εκπαίδευσης, στο παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό της περιεχόμενο.

Στις αρχές του 21ου αιώνα, η πρόδηλη και υπερώριμη αναγκαιότητα για χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους κι η πάλη για ένα δημοκρατικό σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών, η απαλλαγή του σύγχρονου, δημοκρατικού, κοσμικού σχολείου από όλο το πλέγμα θρησκευτικής κατήχησης, αναχρονισμού και ιδεολογικού φρονηματισμού, των ομαδικών προσευχών και εκκλησιασμών, φέρνει τη μαχόμενη εκπαίδευση σε θέση μάχης ενάντια και στο σκοταδισμό που αποπνέουν τέτοιες δηλώσεις, αλλά και παρόμοιων της Υπουργού κ. Κεραμέως που είχαν προηγηθεί.

Όταν ο Πρωθυπουργός και η Υπουργός Παιδείας κλείνοντας δημόσια ΑΕΙ, αναγνωρίζουν τα πτυχία των κολεγίων και δίνουν 2 εκατομμύρια ευρώ ως ετήσια κρατική χορηγία σε μια ιδιωτική θεολογική σχολή 100 φοιτητών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής- όταν τόσα είναι τα ετήσια λειτουργικά έξοδα μεγάλων δημόσιων ΑΕΙ της χώρας με δεκάδες χιλιάδες φοιτητές- ενώ ταυτόχρονα τα δημόσια σχολεία στενάζουν από έλλειψη χρημάτων κι οι εκπαιδευτικοί οδηγούνται στην ανεργία και την εργασιακή ανασφάλεια, δηλώνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε να συγκαλυφθεί αυτή η πολιτική από την αναβίωση του «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια.»

Πηγή: http://ergasianet.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.