Να μη συνθηκολογήσουμε με τη βαρβαρότητα της Μόριας, Πέμπτη 3/10 στις 7:00 στα Προπύλαια

image_pdfimage_print

Οι συνεχείς τραγωδίες στη Μόρια και το Αιγαίο δεν είναι ατυχήματα. Αποτελούν τα αποτελέσματα της πολιτικής της ΕΕ, της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Η πολιτική των κλειστών συνόρων, της Frontex, των στρατοπέδων, του γεωγραφικού αποκλεισμού, η πολιτική του «να τους κάνουμε το βίο αβίωτο», αποτελεί μια μηχανή που παράγει διαρκώς θάνατο, βαρβαρότητα κι εξαθλίωση.

Όταν κλείνεις τα σύνορα, όταν στοιβάζεις 13.000 ανθρώπους σε ένα χώρο που μετά βίας κάνει για 3.000, τότε το ερώτημα δεν είναι αν θα χαθούν ζωές, αλλά το πότε θα συμβεί αυτό. Τα νησιά έχουν εξελιχθεί σε ζώνες εξαίρεσης δικαιωμάτων, ζώνες εξαίρεσης για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ζώνες θανατοπολιτικής.

Οι διαδοχικές τραγωδίες στη Μόρια και τα νησιά αντί να κάνουν την κυβέρνηση να δώσει ανάσες στους πρόσφυγες, αποτέλεσαν αφορμή για το αντίθετο. Πατώντας στα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ (που έφτιαξε τη Μόρια και αποθέωσε τη συμφωνία της ντροπής με την Τουρκία), η Νέα Δημοκρατία απογειώνει το κρατικό ρατσισμό. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δίνουν τη χαριστική βολή στο θεμελιώδες δικαίωμα του ασύλου και γεμίζουν τη χώρα φυλακές για πρόσφυγες και μετανάστες. Την ίδια στιγμή θα εγκλωβίσουν ακόμα περισσότερους ανθρώπους στα νησιά. Τα μέτρα της κυβέρνησης θα προκαλέσουν ακόμα περισσότερους θανάτους. Η έκφραση του αποτροπιασμού δεν αρκεί. Πρέπει να βγάλουμε την οργή μας στο δρόμο.

Την Πέμπτη 3/10 στις 7:00 συγκεντρωνόμαστε στα Προπύλαια για να φωνάξουμε δυνατά ότι είμαστε στο πλευρό των προσφύγων και μεταναστών, ότι δεν συνθηκολογούμε με τη βαρβαρότητα. Καλούμε και άλλες συλλογικότητες, οργανώσεις και φορείς να πλαισιώσουν την κινητοποίηση της Πέμπτης. Η πρωτοβουλία μας παραμένει ανοιχτή.

Να κλείσει η Μόρια και όλα τα στρατόπεδα

Να ακυρωθεί η συμφωνία της ντροπής ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας Κάτω τα χέρια από το άσυλο

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Αντιεξουσιαστική Κίνηση, Αναμέτρηση – Ομάδα Κομμουνιστών/τριών, Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό, Στέκι Μεταναστών, Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστεράς

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.