Νέα αναβολή, για τις 15 Μαρτίου 2019, στη δίκη των διωκόμενων αγωνιστών, Χρήστου Βαγενά και Ελένης Μανουρά

image_pdfimage_print

Αρκετοί συμπαραστάτες συγκεντρώθηκαν και σήμερα 30/11/2018 στην εξ αναβολής δίκη των διωκόμενων συνδικαλιστών του συνδικάτου εργαζομένων του ΟΑΕΕ-ΕΦΚΑ. Οι δύο συνδικαλιστές Μανουρά Ελένη και Βαγενάς Χρήστος συνελήφθησαν μετά από καταγγελία “αγανακτισμένης” και σύλληψη με βάση το ιδιώνυμο, ενώ πραγματοποιούσαν κατάληψη σε υποκατάστημα του ΟΑΕΕ στο Νέο Ηράκλειο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως συνεχίζει την προσπάθεια περιορισμού των εργατικών δικαιωμάτων με περιορισμούς στο όπλο των καταλήψεων, που πολύ συχνά χρησιμοποιεί το εργατρικό κίνημα, μετά την περιστολή στο δικαίωμα στην απεργία και τις συνδικαλιστικές άδειες.

Η δικαστής και εισαγγελέας αποφάσισαν την αναβολή της υπόθεσης για άλλη μια φορά, καθώς δεν παρουσιάστηκε πάλι η καταγγέλουσα, η οποία τιμωρήθηκε και με πρόστιμο γι’ αυτό το λόγο.

Επίσης το δικαστήριο εξέφρασε και την έκπληξη του για την παρουσία δεκάδων υποστηρικτών των δύο κατηγορούμενων συνδικαλιστών. Πολλοί εργαζόμενοι ήρθαν να στηρίξουν με την παρουσία τους και πολλοί συνδικαλιστές όλων των παρατάξεων από την ΠΟΠΟΚΠ και το συνδικάτο εργαζομένων του ΟΑΕΕ, από την ΠΟΣΕ ΙΚΑ και από άλλα συνδικάτα (Εργαζομένων στο δήμο Καλλιθέας, εκπαιδευτικοί κα).

Μαζική ήταν και η συμπαράσταση συντρόφων και συντροφισσών του Κόκκινου Νήματος, του ΜΕΤΑ, της ΛΑΕ, των Παρεμβάσεων και του ΠΑΜΕ.

Νέο μαζικό ραντεβού θα πρέπει να δοθεί στην νέα εκδίκαση της υπόθεσης στις 15 Μαρτίου.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

 

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.