ΜΕΤΑ: Σχόλιο για τη δήλωση Μητσοτάκη για την απεργία

image_pdfimage_print

σημερινή (2/10/2019) δήλωση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την απεργία ότι «…για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί» και ότι η κυβέρνησή του θέλει να αποφασίζουμε όλοι, ψηφίζοντας ηλεκτρονικά, για την απεργία δηλώνοντας ότι «οι πλειοψηφίες να είναι αυτές που θα αποφασίζουν για τη στάση των εργαζομένων» δεν αποτελεί κάτι καινούργιο, ούτε μας προκαλεί έκπληξη.

Αλίμονο, όμως, για τους εργαζόμενους αυτούς που οι εργοδότες ή οι κυβερνήσεις θα έβρισκαν λόγια επιδοκιμασίας για την άσκηση του απεργιακού τους δικαιώματος! Τότε, κάποιο πρόβλημα θα υπήρχε και θα έπρεπε οι εργαζόμενοι να ανησυχούν και να αναρωτιούνται ποιο λάθος έχουν κάνει!

Πιστεύει αλήθεια ο κ. Μητσοτάκης ότι οι εργαζόμενοι δεν θα αντιδρούσαν όταν η κυβέρνησή του θα ψήφιζε για τον παραπέρα ευνουχισμό των ΣΣΕ, για την διεύρυνση της ελαστικής και της εκ περιτροπής εργασίας, της μερικής απασχόλησης και της «μαύρης» και ανασφάλιστης εργασίας, καθώς και για το φακέλωμα συνδικάτων – συνδικαλιστών και για την ουσιαστική κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος;

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν αποτελεί διεύρυνση της συμμετοχής των εργαζομένων για τη λήψη της απόφασης για απεργία. Οι εργαζόμενοι πρέπει να αποφασίζουν με πλήρη γνώση, ακούγοντας τα επιχειρήματα και εκφράζοντας ζωντανά τις απόψεις τους και τα αντεπιχειρήματα, για τη λήψη της απόφασης ή όχι για την απεργία, και όχι αυτό να γίνεται κατά μόνας, χωρίς τη βάσανο της αντιπαράθεσης και κυρίως με τη δυνατότητα παρέμβασης των εργοδοτών και των διευθυντικών τους στελεχών.

Οι κυβερνήσεις και οι εργοδότες χαίρονται από απεργίες χωρίς απεργούς και από άμαζες απεργιακές συγκεντρώσεις, γι’ αυτό και το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να χρησιμοποιεί το όπλο της απεργίας εφοδιασμένο με πραγματικά και όχι με άσφαιρα πυρά ή ρίχνοντας τουφεκιές στον αέρα.

Αν οι κυβερνήσεις κόπτονταν τόσο πολύ για την ουσιαστική και μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία, τότε, αντί να συναποφασίζουν με τους δανειστές για τον ευνουχισμό του απεργιακού δικαιώματος και την ουσιαστική κατάργηση των ΣΣΕ, θα έπαιρναν μέτρα θωράκισης των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία, την τρομοκρατία και τις απολύσεις και δεν θα νομοθετούσαν καθ’ υπόδειξή τους.

Βεβαίως ο κ. Μητσοτάκης μιλάει εκ του ασφαλούς, αφού πριν απ’ αυτόν και γι’ αυτόν έχουν φροντίσει οι εργοδοτικές – κυβερνητικές και γραφειοκρατικές πλειοψηφίες στην ηγεσία των συνδικάτων, αλλά και ο έντονος παραταξιακός και κομματικός σεχταρισμός, που έχουν απαξιώσει και αφυδατώσει τα συνδικάτα από κάθε αξιοπιστία και δημοκρατική συμμετοχή των εργαζομένων στη ζωή και στη δράση τους.

Ο κ. Μητσοτάκης όμως και οι όμοιοί του πρέπει να γνωρίζουν ότι όσο υπάρχει το σύστημα της εκμετάλλευσης, που αυτοί υπηρετούν, οι ανισότητες θα μεγαλώνουν, τα προβλήματα των εργαζομένων θα οξύνονται και οι εργαζόμενοι θα αντιδρούν. Να είναι σίγουρος όμως και αυτός και ο «κόσμος» που εκπροσωπεί ότι θα έρθει η στιγμή που αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους θα σαρωθούν και μάλιστα  «θα είναι και ντάλα μεσημέρι» και τότε το σχόλιο: «...απεργούν οι λίγοι…» θα φαντάζει ως ανέκδοτο.


2 Οκτώβρη 2019
Από το ΜΕΤΑ

ΜΕΤΑ: Σχόλιο για τη δήλωση Μητσοτάκη για την απεργία

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.