Κ.Ο. Ανασύνταξη: Ανακοίνωση συμπαράστασης

image_pdfimage_print

Στεκόμαστε στο πλευρό του σ. Αλέξη Λιοσάτου στην Πτολεμαΐδα, ο οποίος έχει στοχοποιηθεί από εθνικιστές, πατριδοκάπηλους και φασίστες οι οποίοι προκαλούν, απείλησαν επανειλημμένα και εξύβρισαν τον ίδιο και την οικογένειά του και βανδάλισαν τις πινακίδες στο οδοντιατρείο που διατηρεί στην Πτολεμαΐδα καθώς και στο οδοντιατρείο του πατέρα του.

Αφορμή για την στοχοποίησή του αποτέλεσε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο φέισμπουκ, όπου επικροτεί ένα σύνθημα που έγραψαν κάποιοι νεαροί πάνω σε ένα γκράφιτι των «Πτολεμαίων Μακεδόνων», οι οποίοι έσβησαν πρώτα αντιφασιστικά συνθήματα, το οποίο συνοδεύονταν και από την Ελληνική σημαία. Για το σύνθημα πάνω στο γκράφιτι, «Έθνη και Θρησκεία γεμίσατε τη γη ανθρώπινα σφαγεία», ο Δήμος Εορδαίας προχώρησε σε μήνυση κατά αγνώστων για προσβολή συμβόλου. Πράγμα που με τη σειρά του έδωσε ώθηση στους εθνικιστές, τους πατριδοκάπηλους και τους φασίστες να ξεσαλώσουν απέναντι σε όποιον δεν συμφωνεί με τις απόψεις και τις ενέργειές τους.

Ο σ. Λιοσάτος, μέλος του Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, έχει κάθε δικαίωμα να δηλώσει την αντίθεσή του, ή, στην προκειμένη περίπτωση, την συμφωνία του σε κάποιο σύνθημα και σε κάποια άποψη. Φυσικά αυτό ήταν η αφορμή για την στοχοποίησή του. Η αιτία βρίσκεται στην πολιτική θέση που εκφράζει σε σχέση με το Μακεδονικό ζήτημα, όπου σωστά καυτηριάζει τον αστικό εθνικισμό και τον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου και την καταπιεστική πολιτική που άσκησε το ελληνικό κράτος απέναντι στους Σλαβομακεδόνες της ευρύτερης περιοχής.

Η εργατική τάξη της χώρας κανένα συμφέρον δεν έχει για να υιοθετήσει τις πολιτικές εκείνες που σπέρνουν το μίσος και τη διχόνοια ανάμεσα στους λαούς και τους εργαζόμενους του διάφορων χωρών και παράλληλα να δέχεται αδιαμαρτύρητα την καταπίεση και την εκμετάλλευση των κεφαλαιοκρατών. Η πάλη της πρέπει να στοχεύει στην αποδυνάμωση των αστικών τάξεων και του ιμπεριαλισμού και οφείλει να κρατήσει διεθνιστική στάση μέχρι το τέλος, μέχρι την κατάργηση του καπιταλισμού, του συστήματος που στηρίζεται στην εκμετάλλευση και γεννά πολέμους και εξαθλίωση. Το εργατικό κίνημα της Ελλάδας πρέπει να αποκρούσει χωρίς περιστροφές τον εθνικισμό, την πατριδοκαπηλία και το φασισμό καθώς και την εγκληματική πολιτική της ελληνικής άρχουσας τάξης, να στηρίξει όποιον διώκεται και απειλείται εξαιτίας των απόψεών του που βρίσκονται στον αντίποδα του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλίας, και να παλέψει με το σύνθημα «προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!». Να παλέψει μαζί με την εργατική τάξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και των άλλων χωρών ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για την εργατική δημοκρατία και εξουσία.

Αυτό είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων της Ελλάδας και των λαών της περιοχής.

Αθήνα, 4/3/2019 το γραφείο της ΠΕ της κομουνιστικής οργάνωσης Ανασύνταξη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.