Κοινωνικό κράτος: “χάρες” ή ίσες ευκαιρίες για τα άτομα ΑΜΕΑ;

image_pdfimage_print

του Θανάση Κούρκουλα

Η δήλωση Κιμπουρόπουλου, ήταν πως δεν θέλησε ποτέ επιδόματα και χάρες αλλά ίσες ευκαιρίες που σήμερα δεν υπάρχουν. Η δήλωση – αν ξεχάσουμε για λίγο ότι προέρχεται από υποψήφιο της ΝΔ – είναι ολόσωστη: Αντί για ίσες ευκαιρίες, και μακριά από την – τάχα – επιδοματική πολιτική που, κατά τη ΝΔ, υποτίθεται πως ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τα άτομα ΑΜΕΑ φιλοδωρούνται με πενιχρά επιδόματα και με κάλυψη ορισμένων θέσεων εργασίας, ενώ όλο το σύστημα καθημερινά τους αποβάλλει από κάθε πλευρά της κοινωνικής ζωής με ευθύνη τόσο των προηγούμενων όσο και της σημερινής κυβέρνησης. Αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα και τις θεραπείες τους, αγωνιούν να αποδείξουν ποσοστά αναπηρίας κάθε τρεις και λίγο για να μη χάσουν τα φιλοδωρήματα του “σύγχρονου κοινωνικού κράτους” που ο απαράδεκτος Πολάκης ισχυρίζεται πως υπηρετεί. Αδυνατούν να κυκλοφορήσουν στη ζούγκλα των εχθρικών – γι’αυτούς – πόλεων της ελλάδας του Πολάκη, της κυβέρνησής του και των προκατόχων της.

Η επίθεση του Πολάκη στον Κιμπουρόπουλο, με δημοσίευση του ΦΕΚ πρόσληψής του είναι – ως συνήθως – αήθης και κουτσαβάκικη και γι’ αυτό καταδικαστέα. Όμως ο κ. Κιμπουρόπουλος οφείλει να απαντήσει στην πολιτική ουσία της ερώτησης (που ο Πολάκης είναι ο τελευταίος που δικαιούται να θέσει): Τί σχέση έχει η έννοια των ίσων ευκαιριών στα άτομα ΑΜΕΑ με τη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα που ευαγγελίζεται η ΝΔ; Είναι υπέρ των όποιων μέτρων προστασίας και ενίσχυσης των ΑΜΕΑ ή τα θεωρεί χάρες που δεν πρέπει να υπάρχουν; Σε αυτά τα διλήμματα ο συμπαθέστατος αγωνιστής της ζωής κ. Κιμπουρόπουλος οφείλει να απαντήσει. Γιατί καλώς ή κακώς επέλεξε να εκτεθεί ως υποψήφιος του Κούλη και όχι κάποιας δικαιωματικής ή αριστερής συλλογικότητας που διεκδικεί περισσότερο κοινωνικό κράτος για όσους-ες το έχουν ανάγκη.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.