Κεραμέως είσαι τέως και δεν το ξέρεις….ή μάλλον κάτι αρχίζεις και υποψιάζεσαι!

image_pdfimage_print
Με κεντρικό σύνθημα ” Ν’ αποσυρθεί το νομοσχέδιο και η τροπολογία της ντροπής” διαδήλωσαν ξανά εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο  στα Προπύλαια στο οποίο καλούσαν πρωτοβάθμια σωματεία και οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες.
Μετά τις πανελλαδικές  κινητοποιήσεις της περασμένης βδομάδας το υπουργείο παιδείας πήρε πίσω τα άρθρα για το όριο ηλικιας 17 ετών για εγγραφή των μαθητών στα ΕΠΑΛ και την αύξηση του αριθμού παιδιών στα τμήματα του δημοτικού. Είναι μια μικρή και προσωρινή, αλλά σημαντική νίκη.
Η ΟΛΜΕ αναγκάστηκε να καλέσει σε Γ.Σ. του κλάδου και ΓΣ προέδρων των ΕΛΜΕ κάπου… 4 Ιούνη. Αποδεικνύοντας καθαρά σε όποιον είχε την παραμικρή αμφιβολία ότι δεν έχει καμία πρόθεση να οργανώσει την αντίσταση του κλάδου στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σε λίγες μέρες προς ψήφιση στη Βουλή.
Την ίδια γραμμή υποταγής και κατρακύλας ακολουθούν πολλές ΕΛΜΕ που ελέγχονται από ΣΥΝΕΚ ΔΑΚΕ ΠΕΚ, βάζοντας τις Γ.Σ. κοντά στο τέλος του μήνα και τις μέρες ψήφισης του νομοσχεδίου!
Με θολή γραμμή ακολουθεί το ΠΑΜΕ αφού πρώτα αποδέχτηκε τη γραμμή ” τηλε – εκπαΊδευση για τα παιδιά του λαού” και τώρα τις αργοπορημένες γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ.
Κόντρα στη γραμμή υποχώρησης των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών παρατάξεων, χρειάζεται ο κλάδος να ενεργοποιηθεί απ’ τα κάτω, να πάρει στα χέρια του τον αγώνα με νέα συλλαλητήρια, επιτροπές αγώνα, γενικές συνελεύσεις. Σε μέτωπο κοινό με γονείς και μαθητές. Για να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο και η (ν)τροπολογία Κεραμέως.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.