Καταγγελία – Ανακοίνωση Κόκκινου Νήματος: Όχι στην ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης – Δε θα σιωπήσουμε

image_pdfimage_print

Συνεχίζουμε τον αγώνα για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ για πανελλαδική μέρα δράσης για τη στήριξη της δημόσιας υγείας 7 Απρίλη, μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης Σεπολίων-Κολωνού, του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης Απελάστε τον Ρατσισμό, καθώς και του συλλόγου εκπαιδευτικών «Αριστοτέλης», πραγματοποιήσαμε εξόρμηση συμπαράστασης στον αγώνα των υγειονομικών ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού, στο μετρό Σεπολίων.

Στη διάρκεια της παρέμβασης με μοίρασμα κειμένων και μικροφωνική που γινόταν κρατώντας αποστάσεις και με μέτρα υγειονομικής προστασίας, εμφανίστηκαν 2 μηχανές Δίας και λίγο αργότερα ένα περιπολικό. Ήρθαν όλοι μαζί και ζήτησαν ταυτότητες, πήραν από 10 άτομα με την απειλή ότι θα ρίξουν πρόστιμο, «κατηγόρησαν» ότι προετοιμάζεται πορεία (!) ενώ απαίτησαν να σταματήσει η δράση. Κάνοντας την απαραίτητη διαμαρτυρία-φασαρία δεν σταμάτησε η εξόρμηση. Εντωμεταξύ έγινε περικύκλωση από 4 επιπλέον δικάβαλες Δίας αλλά και την προϊστάμενη τους. Μετά από 40 λεπτά διαβουλεύσεων και απειλών εκ μέρους των αστυνομικών για πρόστιμα και δικαστήρια, καταγραφή στοιχείων, πάρθηκαν πίσω οι ταυτότητες.
Αυτή τη στιγμή είναι φανερό ότι τα πολιτικά δικαιώματα και οι ελευθερίες με πρόσχημα την πανδημία είναι στο στόχαστρο. Τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας αποθρασύνουν την αστυνομία που μπήκε σήμερα στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και σε άλλα νοσοκομεία, που εντείνει τους ελέγχους σε ντόπιους και μετανάστες με περίσσειο αυταρχισμό, όπως την Κυριακή στο Βοτανικό σε μαθητή του ΚΣΜ και καταγράφει δήθεν «παραβάσεις».
Απέναντι σε όλα αυτά ασπίδα μας είναι η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η συλλογικότητα. Δε θα σιωπήσουμε, θα σπάσουμε το φόβο, θα αγωνιστούμε, θα ζήσουμε! Κανένας μόνος-καμία μόνη!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.