Καλαμάτα: 5-9 Ιούνη, εβδομάδα Αντιπολεμικών δράσεων

image_pdfimage_print

Στην Καλαμάτα αυτή η εβδομάδα ειναι η βδομάδα ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ.

Οι φορείς που την διοργανώνουν είναι η Αντιφασιστική κίνηση Καλαμάτας, το Κοινωνικό Ιατρείο, η Επιτροπή αλληλεγγύης και αγώνα, ο Παμεσσηνιακός σύνδεσμος ιδ.υπαλλήλων Μεσσηνίας, το Κέντρο Νέων Καλαμάτας καθώς και ομάδα φοιτητών(τριων) Καλαμάτας.

   Όλες τις μέρες θα μαζεύονται φάρμακα ρούχα τρόφιμα μακράς διαρκείας για αποστολή σε δομές προσφύγων.

    Χθες 6/6 στη συζητήση για τις ΜΚΟ ήταν εισηγητής ο σ.Μπορνόβας από το Κοινωνικό ιατρείο. Στη συζήτηση συμμετείχαν αρκετοί συναγωνιστές, περίπου 80 άτομα περίπου.

Ο εισηγητής αναφέρθηκε στο ιστορικό της δημιουργίας των ΜΚΟ και στην εξέλιξη τους. Πιο συγκεκριμένα είπε ότι η δράση τους εξαρτάται απ’το ποιος τις χρηματοδοτεί. Για παράδειγμα πολλές εξαρτώνται από υπουργεία εξωτερικών διάφορων χωρών, οι οποίες κάνουν ένα είδος εξωτερικής πολιτικής έτσι, με το μανδύα των ΜΚΟ. Ανέφερε το παράδειγμα της Ουκρανίας στην οποία ΜΚΟ ήταν που ουσιαστικά οργάνωσαν το ακροδεξιό / φασιστικό κόμμα. Για την Ελλάδα δεν ειναι γνωστό ποιες ειναι και πόσες.

    Κάποιες ΜΚΟ παίρνουν το 80% των χρημάτων που φτάνουν στην χώρα μας για τους πρόσφυγες το 5% οι Δήμοι και το 15% το κράτος. Όταν επιχειρήθηκε από κοινωνικά ιατρεία και άλλες δομές αλληλεγγύης να προσεγγίσουν HOT SPOT αντιμετώπισαν εχθρική σταση και από ΜΚΟ αλλά και από την αστυνομία.

    Επίσης έγινε απολογισμός της δράσης του κοινωνικού ιατρείου που ήταν κυριολεκτικά πλούσιος.

 

Η Αντιπολεμική εβδομάδα συνεχίζεται:

   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

5/6 Η τέχνη ενάντια στον πόλεμο, Συζήτηση

6/6 ΜΚΟ. Η λύση ή το πρόβλημα, εισήγηση από Κοινωνικό ιατρείο

7/6 Προβολή ντοκυμανταίρ “this is Exile”, ομιλία και συζήτηση

8/6 Πολεμικές συγκρούσεις στην ΝΑ Μεσόγειο

9/6 Ρεμπέτικη βραδυά

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.