Εργοδοτική ξεφτίλα στη BEAT – άμεση αγωνιστική απάντηση των εργαζόμενων

Σε απολύσεις και περικοπές προχώρησε η διοίκηση της Βeat εν μέσω πανδημίας και μετά από μόλις τρεις εβδομάδες καραντίνας. Ο CEO της εταιρείας με τις ισχυρές πλάτες των δύο γερμανικών κολοσσών της αυτοκίνησης Mercedes-Benz και BMW, ανακοίνωσε την Τρίτη 7 Απρίλη σε προγραμματισμένο meeting με όλο το προσωπικό, την απόλυση 15 εργαζομένων στην Ελλάδα, εκ περιτροπής εργασία για “non-critical” ρόλους, καθώς και “εθελοντικές” μειώσεις αποδοχών για όλους.

Υπόλογισαν χωρίς τους εργαζόμενους…

Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες στην Βeat δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια. Βρήκαν τρόπο να οργανωθούν παρά το γεγονός ότι εργάζονται από το σπίτι, συζήτησαν μαζικά, συγκρότησαν σωματειακή επιτροπή και προχωράνε σήμερα σε τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 15.00 ως τις 18.00 με την κάλυψη του Δ.Σ. του ΣΕΤΗΠ. Με τη συμμετοχή στη στάση εργασίας οι εργαζόμενοι της Βeat απαιτούν:

  1. Ανάκληση ολων των απολύσεων εν μέσω πανδημίας.
  2. Καμία νέα απόλυση.
  3. Άρση κάθε διαχωρισμού μεταξύ των υπαλλήλων.
  4. Καμία αρνητική αναπροσαρμογή μισθών και όρων εργασίας.
  5. Άρση όλων των τροποποιητικών συμβάσεων και της εκ περιτροπής εργασίας.

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα νικήσουμε!

Το Radical I.T. καλεί τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στη Βeat να μη φοβηθούν και να συμμετάσχουν μαζικά στη στάση εργασίας. Τρεις η ώρα σηκώνουμε τα χέρια από τα πληκτρολόγια! Στέλνουμε μήνυμα ανυπακοής στην εργοδοσία και παραμένουμε σε ετοιμότητα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Η διοίκηση αξιοποιεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που νομοθέτησαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων για να εξασφαλίσει την κερδοφορίας της, θα χρησιμοποιπήσουμε κι εμείς κάθε μέσο που έχουμε για να νικήσουμε!

  • Απαιτούμε από την διοίκηση της Βeat να ικανοποιήσει άμεσα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Δεν θα φορτωθούμε τα βάρη της πανδημίας στις πλάτες μας!
  • Καλούμε τους συνάδελφους και τις συναδέλφισσες στην Βeat να μείνουν ενωμένοι και να προχωρήσουν στη συγκρότηση επιχειρησιακού σωματείου – ασπίδα απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία.
  • Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της Βeat.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.