Επιπολαιότητα και συγκάλυψη στη διοίκηση της ΠΟΠΟΚΠ

image_pdfimage_print

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν και σε καμία παράταξη
να εκμεταλλεύεται τον ιδρώτα των εργαζομένων
για τις προσωπικές τους φιλοδοξίες!

Του Χρήστου Βαγενά*

Σε Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΠΟΚΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής), που έγινε στις 22/02/2018 ενημερωθήκαμε από την πλειοψηφούσα παράταξη της ομοσπονδίας μας και από μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΑΕΔ τέως ΟΕΚ-ΟΕΕ (ΠΑΝΣΥΠΟ), ότι το συγκεκριμένο σωματείο χρωστάει στην Ομοσπονδία μας ένα ποσό αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Ο συγκεκριμένος σύλλογος ήταν σε διαδικασία προεκλογική και ουσιαστικά από την αντιπαράθεση μεταξύ των παρατάξεων βγήκε προς τα έξω το θέμα της οφειλής.

Επίσης το θέμα ξανασυζητήθηκε στο ΔΣ στις 15/05/2018, όπου δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα.

Η οφειλή αυτή δημιουργήθηκε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης και προέδρου της ΠΟΠΟΚΠ Αντ. Κουρούκλη, κατόπιν συμφωνίας του πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας μας Καποτά Θαν. με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΝΣΥΠΟ Λιβέρη Κων. ώστε να πληρώνουν τις μισές εισφορές από αυτές που κανονικά τους αναλογούν.

Αυτό έγινε, όπως μας είπαν, για να διευκολύνουν έναν σύλλογο που είχε βρεθεί σε δύσκολη θέση, λόγω κατάργησης ΟΕΚ & ΟΕΕ και των διαθεσιμοτήτων και επειδή ήταν στην αρχή της ενοποίησης του, καθώς προήλθε από τους ξεχωριστούς συλλόγους των εργαζομένων στον ΟΕΚ (Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας) και ΟΕΕ (Οργανισμός Εργατικής Εστίας).

Αυτή η διευκόλυνση όμως δεν ήταν προσωρινή, αλλά μονιμοποιήθηκε! Ταυτόχρονα την ίδια περίοδο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΝΣΥΠΟ διοργάνωνε εκδηλώσεις και παροχές προς τους εργαζόμενους του συλλόγου του, ενώ σε κάποιες από αυτές έκανε απεύθυνση και καλέσματα και σε εργαζόμενους άλλους συλλόγους της ΠΟΠΟΚΠ.

Δηλαδή με τα χρήματα που ΔΕΝ απέδιδε στην Ομοσπονδία, έκανε εκδηλώσεις για δημόσιες σχέσεις και ψήφους!

Το προεδρείο της ΠΟΠΟΚΠ μας ανακοίνωσε ότι παρόλο που με τον Καποτά ήταν στην ίδια παράταξη (μέχρι που αναχώρησε για να αναλάβει Διοικητής στο Ενιαίο Επικουρικό Ταμείο), δεν ήταν ενήμεροι γι’ αυτή τη συμφωνία, ούτε για την διάρκειά της!

Αυτό που αποκαλύφθηκε όμως, ήταν ότι για το θέμα των οφειλών του συγκεκριμένου συλλόγου, ο Αντ. Κουρούκλης και η παράταξή του ήταν ενήμεροι από το προηγούμενο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΠΟΠΟΚΠ τον Ιούνη του 2016, για το οποίο δεν ανακοίνωσε τίποτα (όπως έπρεπε) στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ.

Δεν είχαν φτάσει σε αυτό το ύψος τότε, αλλά δέχτηκαν τη συμμετοχή τους στο συνέδριο, παρόλο που δεν ήταν ταμειακά ενήμερος ο σύλλογος και χωρίς να ενημερώσει τα υπόλοιπα μέλη της Ομοσπονδίας.

Προφανώς για να πάρει τις ψήφους της παράταξης του Κ. Λιβέρη!

Μάλιστα τότε είχε ζητήσει από σωματεία να προκαταβάλουν εισφορές για να καλύψει τα έξοδα του συνεδρίου!

Παρ’ όλα όσα έγιναν γνωστά, η πλειοψηφούσα παράταξη της ΠΟΠΟΚΠ κάλυψε πλήρως τον Λιβέρη για το γεγονός αυτό και τον κράτησε στη θέση του σαν αναπληρωτή αντιπρόεδρο της ΠΟΠΟΚΠ. Αν και πολλές φορές σε ανακοινώσεις και έγγραφα που έστελνε ο ίδιος σε φορείς και υπηρεσίες, υπόγραφε σαν αντιπρόεδρος…

Με το καινούριο προεδρείο του ΠΑΝΣΥΠΟ συμφωνήσαμε ομόφωνα το ΔΣ της ΠΟΠΟΚΠ να γίνουν 60 μηνιαίες δόσεις για την εξόφληση του χρέους.

Το γεγονός αυτό είναι πολύ σοβαρό για την ομοσπονδία μας. Δείχνει από τη μεριά του προέδρου της το λιγότερο πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του και καθαρή συγκάλυψη της υπόθεσης ειδικά στο προηγούμενο εκλογικό συνέδριο της ΠΟΠΟΚΠ, για ψηφοθηρικούς λόγους.

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΠΟΚΠ είχαμε βάλει πλάτη και είχαμε στηρίξει το προεδρείο για το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομοσπονδία μας, όπως πολλά συνδικάτα και ομοσπονδίες του Δημόσιου Τομέα, λόγω της συνεχόμενης μείωσης του προσωπικού.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν όμως και σε καμία παράταξη να εκμεταλλεύεται τον ιδρώτα των εργαζομένων για τις προσωπικές τους φιλοδοξίες!

* Μέλος στο ΔΣ της ΠΟΠΟΚΠ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.