Δυναμική η διαδήλωση ενάντια στην πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής και την καταστολή

image_pdfimage_print
του Κώστα Μασκαλίδη
Με συμμετοχή εκατοντάδων αγωνιστών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21/12 διαδήλωση ενάντια στην προκλητική πρόταση της εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής που επιχειρεί να ξεπλύνει τη φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, καθώς και στην εντεινόμενη κρατική καταστολή και τρομοκρατία (με τελευταία κορύφωση τα γεγονότα σε βάρος της οικογένειας Ινδαρέ).
Για τα δύο αυτά γεγονότα – διόλου άσχετα μεταξύ τους, αφού εντάσσονται στο πλαίσιο της γενικής επίθεσης του συστήματος ενάντια σε εργαζόμενους και δημοκρατικά δικαιώματα – έγινε μια προσπάθεια άμεσης απάντησης, μετά από κάλεσμα που απευθύνθηκε από τη σύσκεψη οργανώσεων και συλλογικοτήτων της Πέμπτης 19/12.

Στη διαδήλωση – που έγινε στο κέντρο μιας πόλης σε γιορτινή διάθεση – η μαχητικότητά των συμμετεχόντων και τα συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας και το αίτημα για καταδίκη των δολοφόνων της Χ.Α., κατέγραψαν τη διάθεση για περαιτέρω ανάπτυξη των αντιστάσεων στον αυταρχισμό και στο δόγμα «Νόμος και Τάξη» της κυβέρνηση της Ν.Δ., αλλά και την ενδυνάμωση των αντιφασιστικών δράσεων για να τσακιστεί η ναζιστική οργάνωση.
Η ανάπτυξη των αντιστάσεων για το επόμενο διάστημα απαιτεί και προϋποθέτει την ενωμένη δράση όλων των αγωνιστικών δυνάμεων στη συγκρότηση μιας μετωπικής απάντησης στις επιθέσεις της κυβέρνησης. Τα διαφορετικά καλέσματα και οι διαφορετικές πορείες, που παρατηρήθηκαν και σε αυτή τη διαδήλωση, σίγουρα δεν συμβάλουν στη συσπείρωση αγωνιστών και στην ανάπτυξη ενός ικανού κινήματος ανατροπής και οι ηγεσίες των οργανώσεων θα πρέπει να ξαναδούν τα προτάγματά τους, υπό το πρίσμα της νέας κατάστασης που διαμορφώνεται.
Πηγή: kar.org.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.