Δευτέρα 26/08-9:30 πμ – Δημαρχείο της Ν. Φιλαδέλφειας / κινητοποίηση-παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του απερχόμενου Δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου.

image_pdfimage_print

Αύριο Δευτέρα 26/08 στις 9:30 πμ στο Δημαρχείο της Ν. Φιλαδέλφειας θα υπάρξει κινητοποίηση-παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του απερχόμενου Δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου.

Η κινητοποίηση θα γίνει για να αρθεί αναφορά σε βάρος του Γιώργου Ορταντζόγλου μέλους του ΔΣ των εργαζομένων στο Δήμο Ν. Φιλαδέλειας-Χαλκηδώνας και του Χρήστου Χατζηκωνσταντή.

Σύμφωνα με την καταγγελία του σωματείου, Αφορμή για τις αναφορές αποτέλεσε η τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης στον εργασιακό χώρο του γκαράζ-αμαξοστάσιου.

Την Πέμπτη 25/7/2019, έπειτα από συνάντηση που πραγματοποίησε το Δ.Σ. του Σωματείου με τον Δήμαρχο για το συγκεκριμένο θέμα, ο Δήμαρχος δήλωσε πως δεν γνώριζε (πολύ αμφιβάλλουμε) για την τοποθέτηση καμερών στο αμαξοστάσιο και παρουσία όλων, έδωσε εντολή στο Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού να τις βγάλουν. Όπως κι έγινε, με παρουσία μελών του Δ.Σ. του Σωματείου.

Δύο μέρες μετά ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Ανανιάδης, αφού πρώτα απείλησε το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού και το Σωματείο, συνέταξε γραπτή αναφορά εις βάρος του μέλους του Σωματείου, Γιώργου Ορταντζόγλου, και του Χρήστου Χατζηκωνσταντή, για την αποξήλωση των καμερών.“

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος των εργαζομένων και να μην υπάρξει ξανά άλλη σκέψη για τοποθέτηση καμερών σε κανένα εργασιακό χώρο!

Δεν θα αφήσουμε αναπάντητη καμία επίθεση που θα δεχτούμε!

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 26/08/19 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ Ν.ΦΙΛ/ΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΩΝΑΣ

 

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Από το 2016 η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να υλοποιήσει την τοποθέτηση καμερών σε εργασιακούς χώρους, όπως το Δημαρχείο, το Νεκροταφείο και σε Σχολεία.

Ωστόσο μετά από παρέμβαση του Σωματείου Εργαζομένων, καθώς και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, αποτρέψαμε αυτή τους την επιμονή.

Η επιθυμία τους όμως επισφραγίστηκε μέσα στο κατακαλόκαιρο και ένα μήνα πριν παραδώσουν τη Διοίκηση, με τον χειρότερο τρόπο, τοποθετώντας κάμερες παρακολούθησης στον εργασιακό χώρο του γκαράζ-αμαξοστάσιο, με τη δικαιολογία των επαναλαμβανόμενων κλοπών.

Την Πέμπτη 25/7/2019, έπειτα από συνάντηση που πραγματοποίησε το Δ.Σ. του Σωματείου με τον Δήμαρχο για το συγκεκριμένο θέμα, ο Δήμαρχος δήλωσε πως δεν γνώριζε (πολύ αμφιβάλλουμε) για την τοποθέτηση καμερών στο αμαξοστάσιο και παρουσία όλων, έδωσε εντολή στο Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού να τις βγάλουν. Όπως κι έγινε, με παρουσία μελών του Δ.Σ. του Σωματείου.

 

Δύο μέρες μετά ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Ανανιάδης, αφού πρώτα απείλησε το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού και το Σωματείο, συνέταξε γραπτή αναφορά εις βάρος του μέλους του Σωματείου, Γιώργου Ορταντζόγλου, και του Χρήστου Χατζηκωνσταντή, για την αποξήλωση των καμερών.

 

Σχετικά με τους ισχυρισμούς του κ. Ανανιάδη στην εν λόγω αναφορά, δηλώνουμε ότι:

  1. Από την αρχή που πραγματοποιήθηκε η μεταφορά των οχημάτων στο νέο αμαξοστάσιο, είχαμε πολλά κρούσματα κλοπών μεγάλης αξίας, οπότε δεν ήταν πρώτη φορά.
  2. Η ιδιωτική φύλαξη που είχε οριστεί στο νέο χώρο του γκαράζ, δεν ήταν παρούσα διότι η σύμβαση με την συγκεκριμένη εταιρία είχε λήξει από την 09/7/2019, με αποτέλεσμα ο χώρος να είναι ξέφραγο αμπέλι.
  3. Κατά καιρούς και όταν δεν υπήρχε σύμβαση με ιδιωτική εταιρία, η υπηρεσία έβαζε εργαζόμενους από την καθαριότητα να εκτελούν χρέη φυλάκων (!?) τις βραδινές ώρες, και ενώ δεν είχε εγκατασταθεί συναγερμός.
  4. Τα περισσότερα οχήματα είναι εκτεθειμένα στον περιβάλλοντα χώρο και προσβάσιμα από οποιονδήποτε διασχίζει την πεζογέφυρα. Οι εν λόγω κάμερες δεν εστίαζαν στα απορριμματοφόρα και ως εκ τούτου οποιαδήποτε καταγραφή

δεν αφορά στην προστασία τους. Οπότε μάταια ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, κ. Ανανιάδης προσπαθεί να βρει φτηνές δικαιολογίες και εξιλαστήρια θύματα.

  1. Γιατί δεν ενημέρωσαν τους μηχανικούς αυτοκινήτων και όλο το προσωπικό, εργάτες – οδηγούς για τις κάμερες; Γιατί δεν υπήρχε ταμπέλα, όπως συνηθίζεται, ότι ο χώρος βιντεοσκοπείται, ακόμη και εν ώρα εργασίας; Γιατί η οθόνη- μόνιτορ είναι στον χώρο που στεγάζονται και εργάζονται οι μηχανικοί;
  2. Γιατί όταν άνοιξαν οι προσλήψεις στα ανταποδοτικά δεν ζήτησε ο δήμος φύλακες για να καλύψει τις ανάγκες αυτές;

 

Ως Σωματείο καταγγέλλουμε τον Αντιδήμαρχο κ. Ανανιάδη, για την ψευδή, αντεργατική και στοχοποιημένη αναφορά που κατέθεσε και τον γενικότερο εμπαιγμό της Δημοτικής Αρχής για το θέμα των καμερών.

Καλούμε τον Δήμαρχο κ. Βασιλόπουλο, να αποκαταστήσει άμεσα την αλήθεια και ως Διοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

Η πραγματική φύλαξη γίνεται μόνο με φυσική παρουσία και όχι με κάμερες. Οι κάμερες καταγράφουν το γεγονός και μόνο, ενώ η φύλαξη ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ τις δολιοφθορές και τις κλοπές!!!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΦΥΛΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΜΕΣΑ

Το Δ.Σ.

Ακολουθεί το απαράδεκτο σχόλιο του αντιδήμαρχου Ανανιαδη στη σελιδα

του στο fb.

Ακολουθεί η αναφορά του Αντιδήμαρχου που αναφερθήκαμε παραπάνω.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.