Δήλωση υποψηφιότητας για τo δήμο Θεσσαλονίκης και το δήμο Νεάπολης-Συκεών (Βαγγέλης Λιγάσης – Γεωργία Μπαλτατζή (Δήμος Θεσσαλονίκης με την παράταξη “Η πόλη ανάποδα”), Γεωργία Τσιτσάκη – Σάρρα Ανασταστιάδου (Δήμο Νεάπολης–Συκεών με τη παράταξη «η πόλη αλλιώς»)

image_pdfimage_print

Οι Αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου, γίνονται σ΄ ένα αβέβαιο περιβάλλον, 10 χρόνια μετά το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης που παρά τη σχετική σταθεροποίηση, τίποτα δεν αποκλείει το ξέσπασμα ενός νέου επεισοδίου της.

Η αντανάκλαση της κρίσης στο πολιτικό-κοινωνικό επίπεδο, είναι ορατή διεθνώς με όξυνση των ανταγωνισμών, πολεμικά επεισόδια, μαζική μετανάστευση – προσφυγικά ρεύματα, άνοδο ακροδεξιάς, αλλά και εμφάνιση σημαντικών αντιστάσεων.

Στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, η μείωση της χρηματοδότησης καθώς και το θεσμικό πλαίσιο, έτσι όπως εκφράζεται με τον «Καλλικράτη», αποσκοπούν στην εξάλειψη κάθε ίχνους «αυτο»διοίκησης και στη μετατροπή της σε τοπικό «επιτελικό κράτος», με εκδουλεύσεις στις «επιχειρήσεις» (παραχωρήσεις χώρων, λειτουργιών κλπ.) και επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των δημοτών/τριών (ανταποδοτικότητα).

Η απάντηση σε εκλογικό επίπεδο μπορεί να δοθεί μόνο με τα ψηφοδέλτια της Αριστεράς που μπορούν να υποστηρίξουν μια παρέμβαση «εξ ανάγκης» συγκρουσιακή. Η παρέμβαση (και) στα αυτοδιοικητικά, είναι αναγκασμένη να κινηθεί σε σύγκρουση με τη «νομιμότητα», μακριά από αυταπάτες για «αριστερή», «φιλολαϊκή» ή «χρηστή» διαχείριση της δημοτικής εξουσίας. Η συμμετοχή σε μία μάχη αν τη διαχειριστείς με τους κανόνες που ορίζει ο αντίπαλος, είναι χαμένη από χέρι. Μόνο με τη συμμετοχή του κόσμου και τη δημιουργία κινήματος μπορεί να υλοποιηθεί ένα αριστερό πολιτικό σχέδιο.

Στο Δήμο Θεσσαλονίκης η δημοτική παράταξη «η πόλη Ανάποδα – δύναμη ανατροπής» και στο Δήμο Νεάπολης–Συκεών η δημοτική παράταξη «η πόλη αλλιώς», δημιουργήθηκαν με συνεργασία των περισσότερων πολιτικών οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και ανένταχτων αγωνιστών των κινημάτων της πόλης.

Εμείς, τα μέλη της Π.Ο. Κόκκινο Νήμα

Βαγγέλης Λιγάσης (υποψήφιος Δημοτ.σύμβ. -Η πόλη ανάποδα)

Γεωργία Μπαλτατζή (υποψήφια Δημοτ.σύμβ. -Η πόλη ανάποδα)

Γεωργία Τσιτσάκη (υποψήφια Δημοτ.σύμβ. -Η πόλη αλλιώς)

Σάρρα Ανασταστιάδου (υποψήφια Δημοτ.σύμβ. -Η πόλη αλλιώς)

Στηρίζουμε τις 2 αυτές παρατάξεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς και συμμετέχουμε με τις υποψηφιότητές μας, γιατί:

  • είναι καθαρές από σχέσεις με τοπικούς «παράγοντες» και πολιτικές δυνάμεις που συμμετείχαν στη μνημονιακή διαχείριση.

  • είναι ενωτικές, ανοιχτές στον κόσμο του κινήματος που επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί για να διεκδικήσει μέσα από αυτές, χωρίς να υποχρεώνεται να ταυτιστεί με ένα συγκεκριμένο κομματικό σχέδιο.

  • έχουν ένα πρόγραμμα υπεράσπισης των αναγκών του κόσμου της εργασίας και των φτωχών βαλλόμενων στρωμάτων

  • έχουν αντιρατσιστική – αντιφασιστική παρέμβαση ως ταυτοτικό χαρακτηριστικό.

  • Οι 2 παρατάξεις από την ίδρυσή τους έως σήμερα, έχουν δώσει το παρόν σε όλες τις μάχες στην πόλη μας, δίνοντας μας εχέγγυα για την λειτουργία των εκλεγμένων στη συνέχεια και την ελπίδα ότι θα συνεχίσουν και μετά τις εκλογές να αποτελούν σημείο συνάντησης του κόσμου της ριζοσπαστικής Αριστεράς και του κινήματος.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.