ΒσΣ: Επέμειναν στις 3.000 προσλήψεις και ουσιαστικά στις απολύσεις μέσω ΑΣΕΠ οι συναρμόδιοι υπουργοί

image_pdfimage_print

Μεγαλειώδης ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν το πρωί, στην πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας τους, οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι στη συνέχεια πορεύθηκαν προς το υπουργείο Εσωτερικών. Οι εργαζόμενοι, πολλοί εξ αυτών που βρίσκονται σε εργασιακή ομηρία εδώ και 15 χρόνια, ζητούν νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίζει τις θέσεις όλων, και λένε όχι σε κάποια Προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ, όπως εξήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός, η οποία θα οδηγήσει στον καιάδα της ανεργίας πολλούς συναδέλφους τους.

Στο υπουργείο Εσωτερικών, αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τους υπουργούς Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και και την αναπληρώτρια Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, με εκπροσώπους των συμβασιούχων. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη, η υφυπουργός Εσωτερικών ΜαρίναΧρυσοβελώνη και ο γενικός γραμματεάς ΥΠΕΣ, Κώστας Πουλάκης. Οι κυβερνητικοί επανέλαβαν ουσιαστικά αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, για 3.000 προσλήψεις στο ΒσΣ μέσω Προκήρυξης του ΑΣΕΠ, κάτι βεβαίως που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε απολύσεις υπάρχοντος προσωπικού.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του ΥΠΕΣ, «οι υπουργοί κάλεσαν τους εργαζόμενους σε διάλογο και στενή συνεργασία, με γνώμονα την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα η νομοθετική ρύθμιση και η Κοινή Υπουργική Απόφαση που απαιτούνται για να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός από το ΑΣΕΠ το συντομότερο δυνατό, μέχρι τις αρχές του 2019. Στη νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπεται η παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των εργαζομένων, μέχρι την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων από το ΑΣΕΠ».

Οι εργαζόμενοι δε συμφώνησαν και ζήτησαν την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης που διασφαλίζει την εργασία των περίπου 3.500 συναδέλφων τους, ενώ αμέσως μετά προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία. Τις επόμενες ημέρες, θα αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Το Βοήθεια στο Σπίτι και οι Εργαζόμενοι:

– Εξυπηρετούν ΔΩΡΕΑΝ 100.000 ηλικιωμένους και ΑΜεΑ σε όλη τη χώρα στηρίζοντας ευάλωτες κοινωνικές ομάδες βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους.

ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ και ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ φαινόμενα απομόνωσης, στιγματισμού και ιδρυματοποίησης των ευπαθών ομάδων.

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΝ τεράστια ποσά για το Κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία μέσω της πρόληψης και της κατ΄οίκον φροντίδας.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ:

– Απόσυρση του σχεδιασμού της επαναπροκήρυξης που οδηγεί σε απολύσεις.

– Νομοθετική ρύθμιση που θα κατοχυρώνει το υφιστάμενο προσωπικό καταργώντας την 15ετή ομηρία και θα αναγνωρίζει την πραγματική σχέση εργασίας που είναι Αορίστου χρόνου.

– Αναγνώριση και καταβολή του ανθυγιεινού.

– Την πλήρωση όλων των κενών θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια που έχει οδηγήσει στην συρρίκνωση και αποδόμηση του Βοήθεια Στο Σπίτι.

– Την αντικατάσταση όλου του στόλου των αυτοκινήτων καθώς αυτά είναι πλέον πεπαλαιωμένα με πάρα πολλά προβλήματα που τα καταστούν επικίνδυνα προς χρήση.

Στη συγκέντρωση, παραβρέθηκαν πολλά μέλη του ΜΕΤΑ, μεταξύ των οποίων ο γραμματέας του ΜΕΤΑ, Γιώργος Χαρίσης, ο επικεφαλής των δυνάμεων στο δημόσιο τομέα και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Γρηγόρης Καλομοίρης, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και επικεφαλής του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, Βασίλης Γκιτάκος, και ο Γιώργος Ορτατζόγλου, μέλος του Γενικού Συμβολίου του ΜΕΤΑ.

Στους συγκεντρωμένους, μίλησε και ο Γ. Χαρίσης, ο οποίος τόνισε πως πρέπει να σταματήσει η εργασιακή ομηρία των συμβασιούχων και να μετατραπούν άμεσα οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου και να μην απολυθεί κανείς, καθώς εδώ και χρόνια προσφέρουν κοινωνικό έργο και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αυτό είναι δίκαιο και ηθικό, τόνισε, και στηλίτευσε όλους όσοι δηλώνουν πως στέκονται στο πλευρό τους και την ίδια στιγμή κάνουν άλλα μέσα στη Βουλή, αλλά και εκείνους που μιλούν για κοινό μέτωπο εργαζομένων και την ίδια στιγμή δε δέχονται να εγγραφούν οι συμβασιούχοι στην Ομοσπονδία και να αντιμετωπιστούν ως ισότιμοι.

 

πηγή: ergasianet.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.