Αποσύρεται η Διάταξη για τον Βιασμό Μετά τις Αντιδράσεις

image_pdfimage_print

Ο Καλογήρου μόλις ανακοίνωσε ότι γενετήσια πράξη χωρίς συναίνεση συνεπάγεται κάθειρξη 10 ετών. Γιατί όταν είμαστε πολλές και αγωνιζόμαστε για τις ζωές μας, για τα σώματα μας, για τις βιασμένες αδερφές μας, μπορούμε να πετυχαίνουμε νίκες.*

Το ρεπορτάζ από τον Ελεύθερο Τύπο: «Όποιος επιχειρεί γενετήσια πράξη χωρίς την συναίνεση του παθόντος τιμωρείται με ποινή κάθειρξης έως 10 έτη», η νέα φράση που προστέθηκε και πλέον ο βιασμός είναι κακούργημα.

Κατατέθηκαν πριν από λίγο οι νομοτεχνικές βελτιώσεις από τον Μιχάλη Καλογήρου στον Ποινικό Κώδικα για τον βιασμό.

«Όποιος επιχειρεί γενετήσια πράξη χωρίς την συναίνεση του παθόντος τιμωρείται με ποινή κάθειρξης έως 10 έτη», η νέα φράση που προστέθηκε και πλέον ο βιασμός είναι κακούργημα. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου ανακοίνωσε νωρίτερα στη Βουλή ότι θα φέρει νομοτεχνική βελτίωση αν και όπως είπε  δεν ισχύουν τα όσα λέγονται ότι το έγκλημα του βιασμού γίνεται πλημμέλημα με τους νέους Ποινικούς Κώδικες.

Χαρακτηριστικά από το βήμα της Ολομέλειας ανέφερε ότι «δεν ισχύει ότι ο βιασμός γίνεται πλημμέλημα. Διατηρείται κακούργημα για τις περισσότερες περιπτώσεις. Το γεγονός ότι στην παράγραφο 5 προβλέφθηκε ποινή φυλάκισης 3 έως 5 έτη φαίνεται ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την κοινή γνώμη. Επειδή όμως δεν μπορεί αυτό το Υπουργείο και αυτή η κυβέρνηση που έχουν νομοθετήσει τόσα πολλά για τα δικαιώματα να εμφανίζεται ότι υπερασπίζεται βιαστές, σε συνεννόηση με τα μέλη των Νομοπαρασκευαστικών Επιτροπών, θα κάνουμε μία νομοτεχνική βελτίωση και θα διαγραφεί η παράγραφος 5 προκειμένου να υπάρξει σωστή εξισορρόπηση».

 

*το σχόλιο της @ Maria Louka

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.