Ανακοίνωση του Συντονιστικού των Μαπούτσε CAM σχετικά με τις κινητοποιήσεις στη Χιλή

image_pdfimage_print

Στο λαό-έθνος Μαπούτσε, σε αλληλεγγύη με τον αγωνιζόμενο χιλιάνικο λαό, ως Συντονιστικό Αράουκο – Μαγιέκο δηλώνουμε το εξής:

 

– Kiñe: Ότι μπροστά στο ξέσπασμα του χιλιάνικου λαού ενάντια στην κατεστημένη τάξη, το σύνολο των καταπιεστικών αστικών θεσμών και των νεοφιλελεύθερων πρακτικών τους, εν πρώτοις, είμαστε αλληλέγγυοι με τα δίκαια κοινωνικά αιτήματα, τα οποία, αν καταλαβαίνουμε καλά, δεν έχουν πολιτική καθοδήγηση από την επαναστατική αριστερά, ωστόσο όντως αντιπροσωπεύουν τη δίκαιη και αξιοπρεπή κραυγή ενός λαού καταπιεσμένου από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που βρέθηκε σε κρίση εξαιτίας της απληστίας και της φιλοδοξίας των ισχυρών, οι οποίοι δε διστάζουν να επιβάλουν με αίμα και σφαίρες τις νεοφιλελεύθερες, εξορυκτικές και αρπακτικές πρακτικές τους, ισοπεδώνοντας τα εδάφη και τα δικαιώματα των ανθρώπων γενικά.

– Epu: Ότι, στο πλαίσιο αυτών των διαποτισμένων με επαναστατικότητα, οργή και αξιοπρέπεια αγώνων, διεκδικούμε το νόμιμο δικαίωμα στην εξέγερση από την πλευρά του καταπιεσμένου χιλιάνικου λαού, μια και η νεοφιλελεύθερη διακυβέρνηση επιβάλλει οικονομικές πολιτικές που ευνοούν μόνο τους μεγάλους οικονομικούς ομίλους και, την ώρα των κινητοποιήσεων, δε διστάζει να απαντήσει με άγρια καταστολή ενάντια στις αντιστάσεις, βγάζοντας ακόμα και τους στρατιωτικούς στο δρόμο, οι οποίοι κουβαλάνε στο ιστορικό τους μόνο γενοκτονία για το λαό μαπούτσε και σφαγές για την εργαζόμενη τάξη και τα οργανωμένα λαϊκά τμήματα και οι οποίοι ξεδιάντροπα ακόμα δείχνουν τα αιματοβαμμένα από τη δικτατορία του Πινοσέτ χέρια τους, πάντα με το σκοπό να προστατεύσουν την ολιγαρχία που καταπιέζει, τόσο τους Χιλιανούς όσο και τους Μαπούτσε.

– Küla: Σε αυτό το ίδιο πλαίσιο και λαμβάνοντας υπόψη τον αγώνα του μαπούτσε λαού μας, κάνουμε έκκληση να δοθεί συνέχεια με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στην εδαφική διαμάχη και στην αντίσταση ενάντια στην αστική εξουσία, όπως συνεχίζουμε να το κάνουμε εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες.

Να εργαστούμε και να αγωνιστούμε χωρίς ανακωχή και χωρίς φόβο μέχρι την οριστική έξωση των εταιριών υλοτομίας, των υδροηλεκτρικών σταθμών και όλων των υπολοίπων καπιταλιστικών επενδύσεων που έχουν βρει καταφύγιο σε αυτό το νεοαποικιακό καθεστώς. Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται μόνο μέσα από εκφράσεις αντίστασης και από συνεπείς οργανώσεις του λαού – έθνους μας μαπούτσε, ενωμένες σε μία πολιτική και επαναστατική πρόταση για την εθνική απελευθέρωση των Μαπούτσε, βασισμένη στις στρατηγικές μας γραμμές για την εθνική ανοικοδόμηση μέσα από την αντίσταση και τον εδαφικό έλεγχο.

– Meli: Δε χωράει αμφιβολία ότι αυτή η διαδικασία εθνικής απελευθέρωσης των Μαπούτσε θα φανεί καλύτερα στον ορίζοντα όταν οι καταπιεσμένοι και οι καταπιεσμένες του χιλιάνικου λαού αρχίσουν να εγείρουν ένα αληθινό αριστερό πρόγραμμα με λαϊκές ρίζες και με εκπροσώπηση των εργαζομένων και των επαναστατών, που δε θα πέφτει στους φθαρμένους πλέον τρόπους άσκησης πολιτικής, με μικροαστούς ψευτοηγέτες, προδότες και λακέδες που εκπροσωπούνται από το Frente Amplio (Ευρύ Μέτωπο) και τη Νέα Πλειοψηφία (Nueva Mayoría).

– Kechu: Τέλος, καλούμε το λαό – έθνος μας μαπούτσε να συνεχίσει την ανοικοδόμηση, να δώσει συνέχεια στη διαδικασία, να δυναμώσει και να αυξήσει την αντίσταση δημιουργώντας νέα Όργανα Εδαφικής Αντίστασης (ORT) και ομάδες μάχης. Να συνεχίσει τον εδαφικό έλεγχο και τις νόμιμες διεκδικήσεις για την υπεράσπιση των εδαφών μας (Wallmapu). Στέλνουμε τον καλύτερο χαιρετισμό μας στη δυσαρέσκεια των καταπιεσμένων που είναι και δική μας, στις πράξεις αντίστασης μπροστά στους πραγματικούς εχθρούς, τους καπιταλιστές, τους ισχυρούς!! Ο αγώνας των Μαπούτσε είναι για τη γη και την αυτονομία, για την εθνική ανοικοδόμηση, θέτοντας τις βάσεις για μία αληθινή εθνική απελευθέρωση των Μαπούτσε.

Η εθνική απελευθέρωση των Μαπούτσε θα επιτευχθεί μόνο μαζί με την απελευθέρωση του χιλιάνικου λαού!!!

WEUWAIÑ – MARRICHIWEU!!! ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΡΑΟΥΚΟ – ΜΑΓΙΕΚΟ

………………………

Αναδημοσίευση από: tierralibertad.com

Πηγή: desinformemonos.org

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.