1

ΑΔΕΔΥ: Όλοι σήμερα στα Δικαστήρια Ευελπίδων κατά της σύλληψης συνδικαλιστών του ΠΣΕ-ΟΑΕΕ | Ώρα 5μμ.

Το ΜΕΤΑ καλεί όλους και όλους να δώσουν δυναμικό «παρών» στα Δικαστήρια Ευελπίδων και ώρα 5μμ., στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που πραγματοποιείται για τους συναδέλφους, Χρήστο Βαγενά (μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της παράταξης) και Ελένη Μανουρά. Η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσει. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

 

Η Κυβέρνηση και οι μηχανισμοί καταστολής «απάντησαν» αμέσως στο σημερινό αίτημα της ΑΔΕΔΥ για την ενίσχυση του ΕΦΚΑ με μόνιμους διορισμούς.

Η «απάντηση» δόθηκε με τη σύλληψη των συνδικαλιστών – μελών του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελμάτων (ΟΑΕΕ), ΒαγενάΧρήστο και Μανουρά Ελένη. Εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη και παραπέμπονται στον εισαγγελέα για να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτόφωρου και με βάση το «ιδιώνυμο» που ψήφισε πρόσφατα η Κυβέρνηση.

Το «έγκλημα» των συναδέλφων μας είναι ότι υλοποιώντας αποφάσεις του Συλλόγου τους, της ΠΟΠΟΚΠ και με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ συμμετείχαν στην κατάληψη του παραρτήματος του ΟΑΕΕ στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ και την Κυβέρνηση που αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά των εργαζόμενων στα Ασφαλιστικά Ταμεία, οι οποίοι συνεχίζουν για 3η εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους. Καταγγέλλουμε, επίσης, την ηγεσία του Υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη» και την Κυβέρνηση που κλιμακώνουν την πολιτική ποινικοποίησης των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουμε το «παρών» σήμερα, Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018, ώρα 5:00μμ, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους συναδέλφους και να απαιτήσουμε την άμεση απελευθέρωση και το σταμάτημα της δίωξής τους.

Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων

Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις συνδικαλιστών

Ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν θα περάσει