ΑΔΕΔΥ: Να αθωωθεί ο αγωνιστής Θανάσης Κούρκουλας

image_pdfimage_print

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να αθωωθεί ο αγωνιστής Θανάσης Κούρκουλας!

Στην φυλακή οι δράστες των φασιστικών επιθέσεων, όχι τα θύματά τους

 

Την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019, στις 9:00πμ, στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων (κτήριο 14, αίθουσα 3) συνεχίζεται η διακοπείσα δίκη του Θανάση Κούρκουλα, εκπαιδευτικού και μέλους της «Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό» μετά από την προκλητική μήνυση μέλους της ακροδεξιάς «επιτροπής κατοίκων» Αγίου Παντελεήμονα.

Ο Θανάσης Κούρκουλας κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση, επειδή κατήγγειλε τη βίαιη επίθεση μελών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής εναντίον του, καθώς και εναντίον του Αλέκου Αλαβάνου και πολλών ακόμη υποψηφίων της περιφερειακής κίνησης «Ελεύθερη Αττική», κατά την περιοδεία τους στην περιοχή, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2010. Στη δίκη που ακολούθησε, καταδικάστηκαν αμετάκλητα 3 από τους 4 κατηγορούμενους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αμέριστη υποστήριξη και αλληλεγγύη της στον αγωνιστή Θανάση Κούρκουλα, ο οποίος μαζί με πολλούς άλλους κοινωνικούς αγωνιστές, αντιμετωπίζει βιομηχανία μηνύσεων από ακροδεξιούς κύκλους. Οι μηνύσεις αυτές, εκ μέρους των ακροδεξιών, έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν το μαζικό κίνημα και ταυτόχρονα αποτελούν κινήσεις αντιπερισπασμού, μπροστά στις δικές τους ποινικές ευθύνες για τις δολοφονικές επιθέσεις που εξαπολύουν σε βάρος αντιφασιστών, μεταναστών και προσφύγων.

Απαιτούμε την αθώωση του Θανάση Κούρκουλα!

Στη φυλακή οι νεοναζί, όχι οι αγωνιστές!

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου – Να αθωωθεί ο αγωνιστής Θανάσης Κούρκουλας

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.